Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Andreea are nevoie de sânge pentru a supravieţui după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare

Andreea Tomuţa, o fată în vârstă de 18 ani, din Oradea, are nevoie de sânge pentru a supravieţui, după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare. Andreea a ajuns la spital, alături de tatăl ei, însă bărbatul nu a putut fi salvat.

de Redactia Observator

la 17.07.2018 , 10:16

Andreea Tomuţa, o fată în vârstă de 18 ani, din Oradea, are nevoie de sânge pentru a supravieţui, după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare. Andreea a ajuns la spital, alături de tatăl ei, însă bărbatul nu a putut fi salvat.

Andreea locuia alături de tatăl ei în localitatea Suplacu de Barcău din judeţul Bihor, iar în urmă cu câteva zile, o dramă s-a abătut peste familia ei.

Cei doi au consumat ciuperci otrăvitoare găsite în pădure, iar organismele lor au fost puternic afectate.

Articolul continuă după reclamă

Medicii nu l-au putut salva pe tatăl Andreei, iar pe fată au transferat-o la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde trebuie să efectueze un transplant de ficat.

Pe acelaşi subiect

"Anul trecut şi-a pierdut mama, iar aseară s-a stins şi tatăl ei... Andrea are nevoie urgentă de sânge B3 pozitiv, a fost internată la Spitalul Judeţean din Oradea, iar acum e transferată la Spitalul Fundeni Bucureşti. Starea ei este critică şi are nevoie foarte urgent de sange pentru a se putea efectua transplantul. Cei care puteţi dona am rugăminte să donaţi pentru ea menţionând numele şi spitalul. Puteţi şi să distribuiţi, în speranţa că ea va supravieţui!", se arată într-un mesaj postat pe Facebook de prietenii fetei.

La fel ca şi tatăl ei, Andreea a trecut şi ea prin dializă hepatică, dar a fost transferată de urgenţă la Institutul Clinic Fundeni, pentru un transplant de ficat.

"Iniţial, trebuia ca donatorul să fie un coleg de la şcoală, dar tânărul încă nu a împlinit 18 ani. În cele din urmă, va primi ficat de la o mătuşă compatibilă", a declarat dr. Carmen Pantiş, coordonatorul judeţean al Programului Naţional de Transplant, pentru ebihoreanul.ro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Ştiri sociale » Andreea are nevoie de sânge pentru a supravieţui după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare