Antena Meniu Search
x

Andrei Roşu, românul care nu poate sta pe loc

Săptămâna trecută Andrei Roşu a trecut înot Canalul Mânecii. Nu e mare scofală, 34 de kilometri. Curenţii sunt foarte puternici, apa e rece ca gheaţa şi e şi plină de vietăţi şi ajungi în final să înoţi dublu decât arată rigla

Vezi și

Săptămâna trecută Andrei Roşu a trecut înot Canalul Mânecii. Nu e mare scofală, 34 de kilometri. Curenţii sunt foarte puternici, apa e rece ca gheaţa şi e şi plină de vietăţi şi ajungi în final să înoţi dublu decât arată rigla. 

Abia a terminat o cursă infernală de 490 de kilometri, în alergare, înot şi pe bicicletă şi se gândeşte deja la următoarea - Deca IronMan, respectiv zece concursuri de ultra-triatlon legate. Andrei Roşu nu ştie când se va opri. Ştie doar că mai are multe lucruri de descoperit în interiorul său.

"Gândul meu a fost ca în 2016 să termin un deca ultra-triatlon, care înseamnă 10 IronMan unul după altul, 38 de kilometri de înot, 1.800 de pedalat şi 422 de kilometri de alergare, în zece zile. Ce am descoperit este că nu te poţi antrena de zece ori mai mult, trebuie să găseşti resurse pentru antrenamente de 10 ori mai eficiente. De pe 2 pe 15 mai anul viitor am programat acel deca, cu 10 IronMan unul după altul. Nu am un obiectiv anume, ci doar acela de a mai ridică un pic ştacheta. Nu ştiu până unde. Nu cred că există o limită. M-am întrebat de ce urcă omul pe Everest, de ce se duce pe Lună? Pur şi simplu cred că este natura noastră de a descoperi lucruri despre noi. Cred că 99 la sută dintre lucrurile pe care le avem de descoperit sunt în noi de fapt. În momentul în care eşti singur şi alergi de nişte zile sunt nişte momente în care ai acest dialog interior şi o să vezi că sunt multe lucruri de descoperit acolo. Cred că aici se pune întrebarea până unde. Înăuntru trebuie să vezi până unde poţi merge, ce poţi descoperi. Nu ştiu cât sunt limite şi cât sunt limitări în tot ceea ce facem. Mulţi dintre noi descoperim că suntem puternici doar atunci când acest lucru este ultima opţiune. Când eşti aruncat undeva şi trebuie să ieşi. Au fost oameni care după război au ieşit din lagăr şi au fugit trei zile fără a avea un antrenament. Dacă ai o motivaţie, te duci", a declarat Roşu la întoarcea în ţară, după ce a devenit primul român care a terminat cursa Enduroman Arch to Arc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Andrei Roşu, românul care nu poate sta pe loc