Video

O asistentă comunitară din Gângiova ia 2.500 de lei pe lună, dar nimeni nu o vede muncind. „Exact modelul Dragnea”, spun localnicii revoltați

De Cristina Oprea.
Publicat: 17.02.2021, 13:55.
Actualizat: 17.02.2021, 13:55

Scandal în comuna doljeană Gângiova. Localnicii o acuză pe asistenta comunitară că de ani de zile doar încasează salariul fără să treacă pe la muncă. Şi angajații din primărie susţin acelaşi lucru. Oamenii spun că au sesizat neregulile, însă anchetele şi controalele au fost făcute pe genunchi.

Cu lacătul pe ușă. Așa am găsit biroul de asistență socială din comuna Gângiova. Nici la telefon nu răspunde nimeni.

Din 2016 o angajată a primăriei ocupă, în acte cel puţin, postul de asistent la cabinetul medical, cu jumătate de normă şi cel de asistent comunitar. Câştigă pentru asta 2500 de lei pe lună.

Nicoleta Sintion, localnică: Cetăţenii nu au ştiut niciodată că această femeie mai are şi un alt job. În afară de faptul că toată comuna ştie că ea este asistent medical.

Mai mult, oamenii spun că atunci când i s-a cerut să îşi onoreze sarcinile de serviciu asistenta a devenit agresivă.

Martor: S-a sculat de la masă, mi-a zis că îşi bagă picioarele, că face, că sunt o nesimţită, că sunt o împuţită şi că să plec. Am plecat la domn primar, domnul primar le-a chemat şi pe doamna doctor şi pe ea, la dânsul în birou, la care i-am explicat problema. Şi el a zis Carmen, te duci şi rezoli problema. Şi ea a zis nu vreau. Deci la domnul primar aşa îi zicea: nu vreau.

Modelul „Dragnea”, copiat într-o comună din Dolj

Şi colegii femeii confirmă acuzaţiile localnicilor.

Liviu Duţescu, angajat primărie: Ce să spun de doamna? Este angajată fictiv la primăria Gângiova. Exact model Dragnea. Dar ea lucrează la doctoră. Ea vine decât semnează foaia de prezenţă, se dă foaia de prezenţă de secretară, îşi ia banii şi la revedere.

Din primărie nimeni nu a luat în seamă sesizările cetăţenilor nemulţumiţi. Aşa că oamenii au chemat ITM-ul. Inspectorii au venit, au verificat dacă în acte sunt nereguli şi au plecat mulţumiţi. E treaba primăriei, spun reprezentanţii inspecţiei în muncă, să îşi verifice angajaţii.

Dorina Burtescu, inspector ITM Dolj: Am verificat contractul, am verificat anexa la contractul de muncă, fişa de post, am observat că s-au stabilit atribuiţiile. Verificarea sarcinilor, modului în care duce la îndeplinire sarcinile de serviciu este un drept exclusiv al angajatorului, potrivit articolului 40 din codul muncii.

Primarul spune că e doar o neînțelegere între femei

În opinia primarului tot ce se întâmplă este doar urmarea unei neînţelegeri între femei.

Preda Cristache, primar Gîngiova: Eh, ştiţi cum e la ţară, dacă unul aruncă o piatră în baltă, gata, se găsesc şi ceilalţi.
Reporter: În teren a verificat-o cineva vreodată pe această doamnă?
Preda Cristache, primar Gîngiova: Venea dimineaţa, semna condica, se ducea la dispensar. Am chemat-o la mine, am întrebat-o... Cică… clinciuri din astea, ca între femei. Sau, mă rog

Contactată telefonic asistenta comunitară a spus că nu are nimic să îşi reproşeze şi nu doreşte să comenteze acuzaţiile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Ajut Eu • pe 12.12.2020 la 20:39
Foto
Abandonată la naştere, Mihaela şi-a transformat durerea în iubire. Ea şi-a mărturisit dorinţele în campania Ajut eu
recomandari pe a1.ro
Doi oameni ai străzii au primit o nuntă surpriză după o relație de 24 ani. Cât de mult s-au transformat pentru eveniment

Top știri

Momente de haos după ce șoferița cu Mercedes a intrat în plin în Mihaela și Raisa, fetele ucise pe trotuar
1
Eveniment • pe 28.02 la 19:19

Imagini dramatice suprinse de camere la accidentul din cartierul Andronache. Şoferiţa de 56 de ani a intrat în plin într-un grup de nouă copii şi tineri care erau pe trotuar. Raisa şi Mihaela, duuă fete de 7 şi 21 de ani, n-au avut nicio şansă, prinse sub bolidul de câteva tone. Ceilalţi au scăpat ca prin minune. Rudele victimelor i-au bătut crunt pe femeia de la volan şi pe soţul ei. În timp ce familiile se pregătesc de înmormântare, şoferiţa e liberă, ba chiar are voie să conducă. Mâine vom afla dacă era sau nu băută.

PARTENERI
Vedete din Romania și din afară care au murit prea tinere
spynews.ro
Lockdown de Paște? „Dacă ne uităm la date...”
gandul.ro
A ieșit scandal pentru că Halep s-a vaccinat cu Pfizer! S-a aflat motivul pentru care, de fapt, s-a întâmplat asta
prosport.ro
Cum a reacționat soția lui Gigi Becali când a anunțat-o că vrea să se retragă la mănăstire? Femeia i-a stat alături 27 de ani
redactia.ro
Horoscopul zilei de 2 martie 2021. Taurii își planifică următoarea mișcare. Descoperă ce îți reverză astrele
CaTine.ro
Cum arată vila în care locuiește Hande Ercel. Câți bani a costat-o pe frumoasa actriță din Perla Neagră
tvhappy.ro
VIDEO Imagini cu momentul în care șoferița cu Mercedes a fost bătută de martori, imediat după accident
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Ioana, cuvinte grele pentru Ilie Năstase! "Să ceară ajutor specializat! Nu vreau să ne ştie toată ţara"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Toți îl știu pe Giuliano Stroe, băiețelul plin de mușchi. Ce mai face și cum arată acum ''Micul Hercule'' din Olt
A1.RO
Fiul de preot ”foarte răsfățat”, care nu știe să taie pătrunjelul, a venit la Chefi la cutite. Ce au zis chefii de farfuria lui ”de pomană”
A1.RO

TV

Chefi la cuţite. Profesoara de engleză care i-a uimit pe chefi cu povestea sa de iubire: S-a îndrăgostit de elevul său
TV • ieri la 23:11
Video

Chefi la cuţite. Profesoara de engleză care i-a uimit pe chefi cu povestea sa de iubire: S-a îndrăgostit de elevul său

Anca Fati, o profesoară de engleză în vârstă de 40 de ani din Baia Mare, i-a uimit pe chefi când le-a povestit că s-a...