Antena Meniu Search
x

Video O asistentă comunitară din Gângiova ia 2.500 de lei pe lună, dar nimeni nu o vede muncind. „Exact modelul Dragnea”, spun localnicii revoltați

Scandal în comuna doljeană Gângiova. Localnicii o acuză pe asistenta comunitară că de ani de zile doar încasează salariul fără să treacă pe la muncă. Şi angajații din primărie susţin acelaşi lucru. Oamenii spun că au sesizat neregulile, însă anchetele şi controalele au fost făcute pe genunchi.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 17.02.2021, 13:55

Vezi și
  • Oamenii spun că atunci când i s-a cerut să îşi onoreze sarcinile de serviciu asistenta a devenit agresivă
  • Colegii femeii confirmă acuzaţiile localnicilor 

Cu lacătul pe ușă. Așa am găsit biroul de asistență socială din comuna Gângiova. Nici la telefon nu răspunde nimeni. 

Din 2016 o angajată a primăriei ocupă, în acte cel puţin, postul de asistent la cabinetul medical, cu jumătate de normă şi cel de asistent comunitar. Câştigă pentru asta 2500 de lei pe lună. 

Nicoleta Sintion, localnică: Cetăţenii nu au ştiut niciodată că această femeie mai are şi un alt job. În afară de faptul că toată comuna ştie că ea este asistent medical. 

Mai mult, oamenii spun că atunci când i s-a cerut să îşi onoreze sarcinile de serviciu asistenta a devenit agresivă.

Martor: S-a sculat de la masă, mi-a zis că îşi bagă picioarele, că face, că sunt o nesimţită, că sunt o împuţită şi că să plec. Am plecat la domn primar, domnul primar le-a chemat şi pe doamna doctor şi pe ea, la dânsul în birou, la care i-am explicat problema. Şi el a zis Carmen, te duci şi rezoli problema. Şi ea a zis nu vreau. Deci la domnul primar aşa îi zicea: nu vreau.

Modelul „Dragnea”, copiat într-o comună din Dolj

Şi colegii femeii confirmă acuzaţiile localnicilor. 

Liviu Duţescu, angajat primărie: Ce să spun de doamna? Este angajată fictiv la primăria Gângiova. Exact model Dragnea. Dar ea lucrează la doctoră. Ea vine decât semnează foaia de prezenţă, se dă foaia de prezenţă de secretară, îşi ia banii şi la revedere. 

Din primărie nimeni nu a luat în seamă sesizările cetăţenilor nemulţumiţi. Aşa că oamenii au chemat ITM-ul. Inspectorii au venit, au verificat dacă în acte sunt nereguli şi au plecat mulţumiţi. E treaba primăriei, spun reprezentanţii inspecţiei în muncă, să îşi verifice angajaţii.

Dorina Burtescu, inspector ITM Dolj: Am verificat contractul, am verificat anexa la contractul de muncă, fişa de post, am observat că s-au stabilit atribuiţiile. Verificarea sarcinilor, modului în care duce la îndeplinire sarcinile de serviciu este un drept exclusiv al angajatorului, potrivit articolului 40 din codul muncii.

Primarul spune că e doar o neînțelegere între femei

În opinia primarului tot ce se întâmplă este doar urmarea unei neînţelegeri între femei. 

Preda Cristache, primar Gîngiova: Eh, ştiţi cum e la ţară, dacă unul aruncă o piatră în baltă, gata, se găsesc şi ceilalţi.

Reporter: În teren a verificat-o cineva vreodată pe această doamnă?

Preda Cristache, primar Gîngiova: Venea dimineaţa, semna condica, se ducea la dispensar. Am chemat-o la mine, am întrebat-o... Cică… clinciuri din astea, ca între femei. Sau, mă rog

Contactată telefonic asistenta comunitară a spus că nu are nimic să îşi reproşeze şi nu doreşte să comenteze acuzaţiile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O asistentă comunitară din Gângiova ia 2.500 de lei pe lună, dar nimeni nu o vede muncind. „Exact modelul Dragnea”, spun localnicii revoltați