Antena Meniu Search
x

Video Ansamblul de percuţie Good Vibes aduce sunetele fericirii: Ce ne conectează este că depindem unul de celălalt

În cadrul Programului Naţional Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, regăsim peste 1660 de coruri. Asta înseamnă mai bine de 60.000 de copii şi tineri, alături, evident, de dirijorii lor.

Rosse Stan
de Rosse Stan

la 15.06.2021, 14:26

Vezi și

Pentru cine credea că percuție înseamnă tobe, revelația de-abia acum începe. Cu siguranță ați mai auzit aceste sunete, dar știați că se numește marimbă?

Bogdan Pop, coordonator ansamblu de percuție: Îşi are originile de la triburi. Când se cânta în triburile canibale pe cranii de om. 

Și nu numai! Bucățile de lemn sau de piatră se puneau deasupra unor scobituri pentru un sunet aproape perfect. În zilele noastre, lucrurile sunt mai sofisticate și tocmai de aceea avem o paletă largă: vibrafon, glockenspiel, kalimba sau gong.

Ilinca: Este interesant că putem să adaptăm ce am învăţat aici la alte instrumente. Eu dacă am învăţat să când la marimbă, pot să cânt la multe altele. Vibrafonul, xilofonul, pianul, orga. 

Pe acelaşi subiect

Numeroase prietenii au pornit de la muzică

Vlad de exemplu cântă și la pian, iar Eva, Isabel și Tudor cu vocea.

David: Fac de aproape 5 ani vioară şi de 4 percuţie.

Rosse Stan: Care îţi place mai mult?

David: Percuţia.

Eva: Muzica aduce o conexiune, şi aşa ne legăm şi noi prietenii.

Ilinca: Ceea ce ne conectează este că depindem foarte mult unul de celălalt. E ca în corpul uman, dacă un organ nu funcţionează, se strică tot.

Rosse Stan: De cât timp aşa avea nevoie să învăţ baza?

Bogdan Pop, coordonator ansamblu de percuție: Twinkle, twinkle little star putem învăţa şi acum. 

Rosse Stan: Ai spus că sunt mai multe tipuri de baghete.

Bogdan Pop, coordonator ansamblu de percuție:  Astea sunt pentru registrul grav. Luăm câte o baghetă în fiecare mână şi punem mâna stângă pe nota DO. Cu mână dreaptă stăm pregătiţi la nota sol. 

Eu nu pot, dar Bogdan este deja maestru. Cântă de la 7 ani, a colidat lumea și a ajuns pe aproape toate continentele, dar din State are o amintire preferată.

Bogdan Pop, coordonator ansamblu de percuție: Un concert de acum 2 ani de la New York cu orchestra română. Pe scenă am fost vreo 100. 

Acum este rândul ansamblului Good Vibes să își creeze amintiri. Copiii își doresc să aibă propriile piese pe care să le cânte în concerte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ansamblul de percuţie Good Vibes aduce sunetele fericirii: Ce ne conectează este că depindem unul de celălalt