Antena Meniu Search
x

Anularea nunţilor, efect de domino pentru mai multe industrii. Ce schimbă redeschiderea restaurantelor

Anularea nunţilor a dus la efecte şi pierderi în lanţ în mai multe industrii: de la cei care fac flori, până la fotografi şi designeri. Nici măcar redeschiderea restaurantelor nu schimbă situaţia: cei mai mulţi tineri şi-au amânat evenimentul pentru anul viitor. Foarte puţini au fost cei care nu au lăsat pandemia să stea în calea fericirii lor.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 30.08.2020, 20:57

Vezi și
  • Deşi de la 1 septembrie se redeschid restaurantele în interior, organizatorii de nunţi spun că e deja târziu pentru profit
  • De la 1 septembrie, se pot organiza nunţi şi botezuri cu cel mult 50 de persoane în interior și 100 de persoane în exterior

„În urma consimţământului dumneavoastră liber exprimar, astăzi, 28 august vă declar căsătoriţi! Felicitări!”

Sunt cuvintele pe care mulţi tineri aşteaptă să le audă de mult timp. Roxana şi Mihail s-au cunoscut într-o vacanţă la ski. După o relaţie de 1 an şi 8 luni, au făcut cununia civilă.

Roxana: De maxim o lună şi jumătate am început să facem pregătirile, dar facem doar starea civilă. 

În anul pandemiei, cununia e uşor de făcut, cu petrecerea de nuntă e mai greu.

Mihail: Maxim 50 de invitaţi, o să fie în aer liber de la ora 3 până la ora 12 cât ne permite legea. A fost un pic greu să găsim un local să se preteze noilor condiţii: adică să fie şi afară, să respectăm acea distanţă între persoane.

Cei doi vor să facă marea petrecere anul viitor însă nu sunt siguri că vor mai găsi locuri la restaurant.

Roxana: Aşteptăm sa vedem cum evoluează lucrurile. Ne-am hotărât să facem măcar cununia anul acesta. În funcție de cum vor evolua lucrurile vom face şi restul evenimentelor. Noi ne-am dorit tare mult la anul dar... 

Mihail: Pandemia încă nu ne lasă să petrecem cum vrem. Nu zicem cu toată gura că o să avem evenimentul la anul.

Şi nu sunt singurii cărora virusul le-a amânat ziua cea mare.

Andreea Milea, reporter Observator: În prima jumătate a acestui an, numărul cununiilor civile s-a înjumătăţit, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe dintre acestea, mai bine de 90%, s-au amânat. 

Efectele sunt în lanţ. Florăriile au vânzări la jumate faţă de alţi ani

Corina Bosnagiu, peisagist: Am fost afectaţi. Cam 3 sferturi din evenimentele de anul acesta au fost reprogramate pentru anul viitor. Am avut inclusiv un eveniment programat pentru anul acesta în septembrie, o nuntă la Monte Carlo care s-a mutat anul viitor. 

Şi creatorii de rochii de mireasă şomează.

Sonia Ştefănuţ, creator rochii de mireasă: Este puțin spus "scăderi". Încasările au fost minime. Pierderile sunt enorm de mari. Anul trecut pe vremea asta nu aveam timp sa respirăm. Veneau miresele, erau câte 10-15 care îşi ridicau rochiile.

Deşi de la 1 septembrie se redeschid restaurantele în interior, organizatorii de nunţi spun că e deja târziu pentru profit.

De la 1 septembrie, se pot organiza nunţi şi botezuri cu cel mult 50 de persoane în interior și 100 de persoane în exterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Anularea nunţilor, efect de domino pentru mai multe industrii. Ce schimbă redeschiderea restaurantelor