Antena Meniu Search
x

ANUNŢ IMPORTANT făcut de ministrul Educaţiei: "Vrem să facem o reevaluare astfel încât copiii să nu mai ..."

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat că are în plan o măsură prin care să combată un fenomen extrem de periculos.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat că are în plan o măsură prin care să combată un fenomen extrem de periculos.

Năstase a spus că va face, prin intermediul inspectoratelor şcolare, o reevaluare a reţelei şcolare și, în funcție de necesități, să redeschidă unele unități de învățământ astfel încât copiii să nu mai fie nevoiți să facă naveta.

Potrivit ministrului, în fiecare săptămână au loc accidente cu microbuze şcolare, pentru că elevii trebuie să parcurgă distanţe foarte mari.

Pe acelaşi subiect

”Noi vrem să facem o reevaluare a rețelei școlare și să vedem dacă nu există posibilitatea chiar dintre școlile care au fost inițial închise, unele dintre ele să fie redeschise, pentru că există un fenomen foarte periculos, aproape în fiecare săptămână au loc accidente cu microbuze școlare, sunt distanțe foarte mari pe care elevii trebuie să le parcurgă în aceste microbuze. Ce am constatat, sunt și foarte multe cadre didactice care fac naveta. Deci ar trebui optimizată această navetă a elevilor și a profesorilor, astfel încât la nivel local să folosim cât mai bine grădinițele, școlile, unitățile școlare în general”, a spus Năstase.

El a precizat că inspectoratele școlare vor face această analiză în fiecare județ.

”Vom avea o discuție cu inspectoratele școlare pe această temă, vom avea o videoconferință și după aceea vom propune această temă, urmând ca inspectoratele școlare să se ocupe de această analiză”, a conchis ministrul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » ANUNŢ IMPORTANT făcut de ministrul Educaţiei: "Vrem să facem o reevaluare astfel încât copiii să nu mai ..."