Antena Meniu Search
x

Video Apa contaminată cu bacterii periculoase în 51 de localităţi din judeţul Dolj. Oamenii s-au simţit rău după ce au consumat-o

În condiţiile în care sudul ţării fierbe, judeţul Dolj se confruntă cu o mare problemă cu apa. În mai bine de jumătate din localităţile doljene, apa nu este potabilă, iar oamenii au fost sfătuiți să nu bea deloc. După ultimul control, s-a descoperit că apa este contaminată cu bacterii periculoase.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 02.08.2021, 17:14

Vezi și

Sunt 51 de localităţi din judeţul Dolj în care apa nu este potabilă. Oamenii au fost sfătuiţi să nu consume apă şi să o folosească doar pentru uz menajer. 

51 dintre localităţi înseamnă mai mult de jumătate dintre localităţile din mediul rural, în care iată apa nu este bună de băut. Au descoperit inspectorii de la Direcţia de Sănătatea Publică faptul că este contaminată cu bactgorii periculoase, dar şi că sunt depăşiri mari ale normelor de nitriţie şi nitraţi din apa care li se livrează prin reţeaua de alimentare publică cu apă.

Apă contaminată cu bacterii periculoase

Nu o dată s-a întâmplat că după ce au consumat apă de la robinet să se simtă rău şi să prezinte simptome ale unor infecţii pe care le dau aceste bacterii, cum ar fi de pildă e-coli, care a fost descoperit. Au prezentat greaţpă, vărsături şi  o stare alterată generală. Cei de la DSP au dat amenzi şi avertismente şi au ceru administratorilor reţelelor de distribuţie să reziolve de urgenţă această situaţie.

Uşor de spus, greu de făcut pentru că vorbim de investiţii uriaşe pe care unele primării nu şi le permit. E puţin probabil să vorbim de o rezolvare, unde întreg sistemul a fost prost proeictat. Oamenii se alimentează de la cişmele de la jumătate de oră distanţă. Prea puţini îşi permit să cumpere apă îmbuteliată şi să facă teste pentru apa din fâtâni şi din puţurile pe care le deţin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Apa contaminată cu bacterii periculoase în 51 de localităţi din judeţul Dolj. Oamenii s-au simţit rău după ce au consumat-o