Antena Meniu Search
x

Video Apariţia anticorpilor după vaccinul Pfizer, documentată în cadrul unui experiment Observator

După vaccinare, urmează imunizarea. Dar marea întrebare e: când putem răsufla liniştiţi? Primul reporter din echipa Observator care a primit serul a făcut un experiment: şi-a făcut mai multe teste de anticorpi pentru a vedea dacă datele prezentate de compania Pfizer se regăsesc în realitate.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 04.02.2021, 20:14

Vezi și

Pe 18 ianuarie colegă noastră a fost vaccinată cu prima doză. Efectele adverse au fost minore. O uşoară durere în braţ a două zi, că în urmă oricărei alte injecţii.

Cristina Oprea, reporter Observator: "Este cea de-a 11-a zi de la vaccinarea cu prima doză din serul anticovid și vreau să văd dacă în corpul meu au început deja să se producă anticorpii specifici.

Primtul test de anticorpi, ziua 11

Cristina Oprea: Valoarea poate să fie pornind de la 1, poate să fie o valoare de 5, de 10, de 30, de 40.

Rezultatul deşi previzibil, părea să nu ofere nicio speranţă de protecţie până la rapel.

Asistentă: Pot să vă spun că deocamdată nu aţi dobândit anticorpi, asta nu înseamnă că este o problemă, anticorpii pot veni pe parcurs. Adică 11 zile de la vaccin este relativ puţin.

Cu toate acestea, în ziua a 12 a, reporterul Observator a decis să repete testul. Şi asta pentru că. potrivit studiilor Pfizer primii anticorpi apar în medie în cea de a 12 a zi de la prima doză.

Cristina Oprea: Rezultatul testului a ajuns, abia din ziua a 12-a pot spune că am făcut primii pași spre imunizare. Datele arată că faţă de ziua anterioară, cantitatea de anticorpi este de cel puţin 20 de ori mai mare.

Testarea pentru anticorpi durează doar câteva minute. În centrele specializate se recoltează sânge care apoi este prelucrat în laborator. Rezultatele vin în câteva zile.

Compania Pfizer susţine că abia la şapte zile după a două doză se obţine imunitatea totală. Experimentul Observator va continuă şi după rapel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Apariţia anticorpilor după vaccinul Pfizer, documentată în cadrul unui experiment Observator