Antena Meniu Search
x

Apicultorii hunedoreni, premiati cu aur la cel mai mare si important targ de produse ECO din lume

Mierea dulce, mult ne-aduce. Ne aduce chiar si o medalie de aur. Apicultorii hunedoreni au primit-o la cel mai mare targ de produse bio din lume, tinut in Germania

Vezi și

In patru zile, am reusit sa convingem pe deplin juriul de acolo. Se pare ca am fost cei mai dulci din mii de participanti.

Mierea poliflora din Hunedoara a convins juriul international ca Romania are cea mai buna miere poliflora din lume. Si nu la orice targ, ci la cel mai mare si important de produse eco din lume, de la Nürnberg. Sa fi fost paleta de culori, cu nuantele de aramiu, gustul deosebit sau chiar toate laolalta?

La targ, au “roit” aproape 2.500 de expozanti, din 130 de tari si zeci de mii de vizitatori. Ai nostri au plecat victoriosi, insa, nu la fel de veseli au fost la intoarcerea in tara.

“Apicultura e ca si agricultura. Daca nu-i vreme, nu merge. Vor fi pierderi mari la salcam. Daca va mai fi. Si salcamul un an este, sapte nu”.

Si nu ar fi vorba doar de pierderi la mierea de salcam. Pana si productia de fructe ar putea fi amenintata. Totul, din cauza unei primaveri prea capricioase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Apicultorii hunedoreni, premiati cu aur la cel mai mare si important targ de produse ECO din lume