Antena Meniu Search
x
LIVE

Stare de alertă în Valea Jiului, după ce un depozit de cărbune s-a aprins în subteran

A fost stare de alertă, ieri, în Valea Jiului. Depozitul de cărbune de la fosta mină Dâlja de lângă Petroşani s-a aprins în subteran şi a ars mocnit până când focul a ajuns la suprafaţă. Curţile localnicilor s-au umplut de fum, iar mirosul a devenit insuportabil.

De Redactia Observator la 17.12.2019, 10:46
Vezi și

A fost stare de alertă, ieri, în Valea Jiului. Depozitul de cărbune de la fosta mină Dâlja de lângă Petroşani s-a aprins în subteran şi a ars mocnit până când focul a ajuns la suprafaţă. Curţile localnicilor s-au umplut de fum, iar mirosul a devenit insuportabil. Autorităţile s-au pregătit să evacueze locuinţele din zonă. Nu a fost cazul, într-un final, după ce pompierii au constat că pericolul a trecut.

Mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate să stingă incendiul neobişnuit, izbucnit în subteran. Oamenii care locuiesc în perimetrul fostei mine de huilă Dâlja, de lângă Petroşani, au sunat la 112 după ce din pământ a început să iasă un fum gros cu un miros ciudat.

PETRU DRĂGOESCU, DIRECTORUL SNIMVJ - Acolo a fost un depozit de cărbune, care a ars mocnit, iar în momentul de faţă practic a ajuns arderea la suprafaţă.

SAMUEL DIOANE, DIRECTORUL COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA - Cărbunele în contact cu aerul se autoaprinde.

Opt case sunt locuite aici de 20 de oameni, dintre care 5 copii. S-a luat iniţial în calcul evacuarea acestora, însă după măsurătorile echipajelor de intervenţie, s-a constat că localnicii nu sunt în pericol.

IACOB RIDZI, PRIMAR PETROŞANI - Încercăm să udăm şi să stingem, dar vom avea şi un procedeu cu nişte lăncii care se vor băga în pământ şi vor băga apă.

Potrivit autorităţilor, nu au fost depistate degajări de gaze toxice.

Una dintre primele astfel de unităţi de pe Valea Jiului, Mina Dâlja a fost închisă în anii 2005 - 2006 cu bani de al Banca Mondială şi Guvernul României. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Stare de alertă în Valea Jiului, după ce un depozit de cărbune s-a aprins în subteran