Antena Meniu Search
x

Video Aproape 25.000 de pompieri, polițiști și jandarmi vor asigura liniștea de Paște. MAI trimite elicopetere și sute de radare pentru a-i prinde pe vitezomani

Paștele vine la pachet și cu foarte multă aglomerație în mai toate locurile publice. Iar pentru a preveni eventuale incidente, autoritățile au început deja o serie de controale pentru a ne putea bucura de sărbători în siguranță.  Aproximativ 24.750 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor acţiona, începând de vineri, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, desfăşurarea eficientă a intervenţiilor în situaţii de urgenţă, precum şi fluidizarea traficului pe drumurile publice şi în punctele de trecere a frontierei.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.04.2023, 08:21

Vezi și

Bogdan Dinu, reporter Observator: "Bună dimineața, începând de astăzi, autoritățile scot în strada aproape 25.000 de de angajați ai MAI: polițiști, jandarmi și pompieri, care să se asigure că trecem cu bine de sărbătorile de Paște. Polițiștii rutieri se așteaptă că pe DN1 și pe Autostrada Soarelui să fie înregistrate cele mai mari valori de trafic, motiv pentru care agenții scot în strada toate radarele pe care le au și vor supraveghea drumurile inclusiv din aer cu ajutorul elicopterelor. Pompierii au făcut deja verificări la bisericile unde vor fi organizate slujbele din noaptea de Înviere, dar și locurile în care se așteaptă să fie persoane în număr cât mai mare precum centrele comerciale. Reprezentanții ISU au dat și amenzi, vorbim de sancțiuni în valoare de până la 1,3 milioane de lei, în ceea ce privește nerespectarea normelor anti-incendiu. În noaptea de Înviere cei mai mulți oameni sunt așteptați în București la Palatul Patriarhiei dar și la Biserica Sfânta Treime."

Mobilizare de proporții a MAI pentru sărbătorile pascale

"Având în vedere că în astfel de perioade se înregistrează o mobilitate crescută a populaţiei, structurile de poliţie îşi vor intensifica eforturile pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Echipajele rutiere se vor concentra pe cele mai solicitate drumuri, pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult, staţiunile turistice şi punctele cu risc ridicat de producere a unor accidente", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Zilnic la nivel naţional, vor fi în stradă, în medie zilnică, 1.600 de poliţişti rutieri pentru a oferi sprijin conducătorilor auto. Pentru eficientizarea intervenţiilor în zonele cu probleme, echipajele rutiere pot beneficia de sprijin aerian din partea elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie. Poliţiştii vor acţiona cu peste 300 de aparate radar pentru depistarea conducătorilor auto care reprezintă un pericol pe drumurile publice pentru că nu respectă limitele legale de viteză. De asemenea, în toată ţara vor fi organizate acţiuni pentru depistarea şoferilor care se urcă la volan după ce consumă alcool sau substanţe interzise.

Pe acelaşi subiect

"Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile rutiere, să adopte permanent o conduită preventivă şi să se informeze din timp cu privire la traseele aglomerate şi la eventualele rute ocolitoare. Recomandăm atenţie sporită celor care efectuează deplasări în zonele montane sau unde condiţiile meteo pot crea probleme", a mai spus Dajbog.

Pentru protejarea cetăţenilor, conducerea MAI a dispus efectivelor mobilizate în aceste zile să îşi concentreze eforturile pe zonele cu risc de producere a unor incidente, pe locurile aglomerate şi spaţiile unde se desfăşoară evenimente cu public numeros. În noaptea de Înviere, patrulele de ordine publică şi echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă vor avea în atenţie lăcaşurile de cult, cu accent pe cele peste 2.000 de lăcaşuri de cult unde se preconizează prezenţa unui număr semnificativ de credincioşi, estimarea de la acest moment fiind de aproximativ 830.000 de persoane.

Incendiile, un pericol în noaptea de Înviere

Principalele preocupări ale angajaţilor MAI vor fi prevenirea incidentelor favorizate de aglomeraţie şi supravegherea respectării măsurilor anti-incendiu, precum şi asigurarea unei intervenţii rapide atunci când cetăţenii sunt în pericol.

Specialiştii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au efectuat, în ultima săptămână, 792 de controale la lăcaşuri de cult, unităţi turistice şi de agrement, centre comerciale şi spaţii cu aflux mare de persoane pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor. S-au aplicat 276 de amenzi în valoare de peste 1,3 milioane de lei pentru nereguli grave cu privire măsurile anti-incendiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Aproape 25.000 de pompieri, polițiști și jandarmi vor asigura liniștea de Paște. MAI trimite elicopetere și sute de radare pentru a-i prinde pe vitezomani