Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aproape 1 milion de brazi de sărbători, aruncați la gunoi de români

Aproape un milion de brazi ajung la gunoi după sărbători! În Capitală, cei mai mulţi pomi au fost abandonaţi pe lângă blocuri. Unii chiar şi-au aruncat bradul de Crăciun direct de la etaj. Cei mai câştigaţi au fost românii care şi-au cumpărat pomul din magazinele de bricolaj.

de Redactia Observator

la 05.01.2019 , 22:35

Aproape un milion de brazi ajung la gunoi după sărbători! În Capitală, cei mai mulţi pomi au fost abandonaţi pe lângă blocuri. Unii chiar şi-au aruncat bradul de Crăciun direct de la etaj. Cei mai câştigaţi au fost românii care şi-au cumpărat pomul din magazinele de bricolaj. Unii retaileri au oferit vouchere în valoare de 25 de lei celor care au adus bradul uscat înapoi, pentru reciclare.

La câteva zile după Revelion, jungla urbană devine jungla brazilor uscaţi. Printre blocuri, în faţa scărilor, sute de pomi abandonaţi aşteaptă să fie ridicaţi de cei de la salubrizare.

Cei mai comozi aruncă pomii direct pe fereastră, chiar dacă riscă să rănească grav pe cineva.

Vezi și

Brazii aruncaţi în faţa blocului sunt ridicaţi odată cu resturile menajere. De acolo ajung la un punct de colectare unde sunt depozitaţi separat şi trimişi la tocat pentru producţia de compost.

În parcările magazinelor de bricolaj, containerele de reciclat brazi au devenit neîncăpătoare. Clienţii aduc pomul înapoi pentru un voucher de 25 de lei.

Brazii la ghiveci sunt varianta cea mai prietenosă cu mediul, spun ecologiştii.

Aproape 90% din brazii folosiţi în România de Crăciun provin din import, din ţări precum Finlanda sau Norvegia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Aproape 1 milion de brazi de sărbători, aruncați la gunoi de români