Antena Meniu Search
x

Video Are doar șapte ani, dar riscă să rămână orb. Eric are nevoie de ajutor să ajungă în Turcia, ca medicii să-i salveze vederea

Eric e abia în clasa întâi, iar viaţa lui se va schimba dramatic. Medicii i-au spus că în curând şi-ar putea pierde vederea la ochiul drept. Iar în timp, și ochiul stâng ar fi în pericol. Singura șansă pentru a-și salva vederea e un tratament în Turcia, însă pentru părinții lui douăsprezece mii de euro înseamnă mult prea mult. Pentru Eric e însă crucial să ajungă la spital cât mai rapid.

de Redactia Observator

la 28.08.2021, 21:16

Vezi și

Chiar și în vacanță, Eric și Alisia învață. El are 7 ani, ea 12. Doi copii zâmbitori, veniți în familia Ion ca să-și învețe părinții ce înseamnă lupta și speranța. Andreea Ion, mama lui Eric: ”Sunt copii buni, le place joaca, plimbările le plac. Ea e mai sensibilă, el dă cu capul și merge mai departe”.

Sunt sprijin unul pentru celălalt, dar și colegi de suferință. Acum 2 ani, Alisia primea un diagnostic crunt.Andreea Ion, mama lui Eric: ”Hidrocefalie cu tumoră cerebrală, tumora fiind neoperabilă”.

Cu ajutorul unor donații, Alisia a reușit să ajungă la tratament în Turcia și după intervenții noninvazive, tumora se resoarbe. Însă nu au avut timp să se bucure prea mult de vestea bună că Alisia va fi bine. Viața i-a pus din nou la încercare.

Eric Ion: ”Cu ochiul drept nu văd nimic. De la distanță, nu văd. De la apropiere, da”.

În timpul unui control al fiicei lor în Turcia, părinții au aflat că Eric suferă de o boală pe care niciun oftalmolog din România nu i-a descoperit-o.

Andreea Ion, mama lui Eric: ”I s-au făcut măsurători, fund de ochi, picături în două rânduri, i s-a făcut și un OCT, o tomografie oculară și acolo i-au găsit că se macină retina. Ochiul drept este afectat”.

În prezent, Eric nu mai vede cu ochiul drept și riscă să-și piardă vederea și în stângul

Știau că Eric are probleme de vedere, dar nu atât de mari. Vestea că fiul lor ar putea orbi în câțiva ani i-a dezarmat. Au aflat că spitalul care le-a salvat fetița îl poate ajuta și pe Eric, doar că trebuie să ajungă urgent.

Andreea Ion, mama lui Eric: ”Va fi sedat la fiecare ședință, se va sustrage de la el o grefă, celule, va fi băgat la centrifugă și vor fi puse în ochi”.

Patru ședințe cu 10 zile de pauză între ele, în care Eric va călători din România în Turcia și înapoi.

Eric Ion: ”Trebuie să merg cu ei la spital ca să îmi facă ochiul drept bine”.

Și-au înduplecat prietenii și au strâns doar 3.000 de lei, prea puțin din cât au nevoie, ca să mai poată pleca la tratament, la sfârșitul lunii august.

Donează și ajută-l și tu pe Eric să ajungă în Turcia la tratament

Andreea Ion, mama lui Eric: ”Este vorba de suma de 12.500 de euro și avem și controlul fetiței, control RMN plus intrarea la domnul doctor, se plătește și consultația, ne costă 1.000 de euro. Enorm. Dar nu e pentru refacere, e pentru stagnarea bolii, ca ea să nu avanseze și să rămână pe loc”.

În Turcia, părinții lui Eric nu luptă doar pentru ochiul lui bolnav, ci și pentru salvarea celui sănătos, să nu-l forțeze prea tare și să-l piardă. Pentru ca fiul lor să poată privi cu adevărat în viitor.

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau să ajut" donând prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundatiei Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin paypal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Are doar șapte ani, dar riscă să rămână orb. Eric are nevoie de ajutor să ajungă în Turcia, ca medicii să-i salveze vederea