Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Arenele Tomis din Constanţa, condamnate să rămână o groapă de gunoi

A fost mai întâi grădină de vară, mai apoi cinematograf în aer liber, iar după anul 2000 a devenit patinoar. Acum este însă doar o clădire lăsată în paragină.

de Redactia Observator

la 11.01.2018 , 17:17

A fost mai întâi grădină de vară, mai apoi cinematograf în aer liber, iar după anul 2000 a devenit patinoar. Acum este însă doar o clădire lăsată în paragină. Vorbim despre fostele Arene Tomis, aflate în cel mai mare parc din Constanţa, care au devenit acum un focar de infecţie. Şi, din păcate, autorităţile par depăşite de situaţie. Terenul este proprietate privata, aşa că reabilitarea e imposibilă.

Scaune rupte, geamuri sparte, pereţi plini de graffitti şi multă mizerie. Aşa au ajuns să arate acum Arenele Tomis.

În anii 80, locul era considerat drept cea mai frumoasă grădină de vară din oraşul de la malul mării, După Revoluţie, s-a transformat în patinoar, acum este însă doar o groapă de gunoi. Un loc în care oamenii străzii îşi găsesc adăpost. 

Vezi și

Locul în care constănţenii se înghesuiau să vadă spectacole de revistă, ori filme în premieră e acum un spaţiu în care aproape că nu poţi păşi. Scena este plină de gunoaie, iar ecranul este obturat de arbori. Camera de proiectare a fost incendiată, iar pe jos sunt purtate, de colo-colo, câteva role de film, rămăşiţe din istoria unuia dintre cele mai vestite cinematografe din Constanţa. 

Iar autorităţile nu pot face nimic pentru a schimba asta, pentru că e proprietate privată. Singura soluţie pentru a mai salva cinematograful ar fi ca Primăria să răscumpere imobilul şi să reabiliteze terenul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Arenele Tomis din Constanţa, condamnate să rămână o groapă de gunoi