Antena Meniu Search
x

UPDATE! Arestari preventive in dosarul analizelor fictive

Pentru bani, cele doua laboratoare de analize care au pornit furtuna in sanatate faceau analize si mortilor. Cei vii, care aveau nevoie cu adevarat, primeau rezultate inventate. Iar cand asistentele care scriau biletele false isi terminau inspiratia, cereau ajutor de la medicii din retea pentru noi diagnostice.

Vezi și

Mii de pacienti au fost "furati" de pe listele medicilor de la APACA. Nucleul afacerii cu bilete se afla la aceasta policlinica. “Cand a fost sa fac raportarea catre Casa de Asigurari pe luna urmatoare n-am mai putut sa o fac. De ce? Mi se parolase tokenul. Inseamna ca ea avea acces de acasa la baza mea de date”, a declarat medicul Ion Apostolescu.

Datele a 2.600 de pacienti au ajuns pe mainile asistentei. Cat despre acuratetea analizelor facute pe bune la cele doua laboratoare: “apareau cazuri cu infectie urinara, trimiteam cu ideea ca e infectie urinara si venea cu urocultura negativa”, a mai adaugat medicul. Rezultatele erau puse la intamplare de angajatii laboratoarelor.

La cele doua laboratoare si-au facut analize si mortii, dar si zeci de oameni care nu au pus piciorul in Romania de cativa ani. Completarea fiselor de laborator era o adevarata lectie de medicina pentru asistente.

Erau cazuri in care hartiile trimise spre decontat la CASA erau incomplete sau gresite. Cativa functionari aveau grija insa sa-i anunte pe beneficiari. Toate rotitele erau bine unse de cei doi turci. Unul dintre ei i-ar fi amenintat cu o arma pe angajatii laboratoarelor care refuzau sa faca falsuri.

In combinatie intrase si un cercetator de la Institutul Cantacuzino. El era cel care ar fi trebuit sa semneze toate analizele, numai ca aparatura nu prea functiona. Insa trecea pe la laborator doar ca sa-si ridice banii, spun anchetatorii. 22 de membri ai gruparii au fost arestati noaptea trecuta pentru 29 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Arestari preventive in dosarul analizelor fictive