Antena Meniu Search
x

Comuna Arieșeni din inima Apusenilor atrage turiști și vara

O comună de la poalele munţilor Apuseni a devenit destinaţia preferată a turiştilor şi pe timpul verii. Vorbim despre Arieşeni, o staţiune cunoscută de împătimiţii sportului de iarnă. Dacă în sezonul rece turiştii schiază, vara respiră aerul curat de munte.

de Redactia Observator

la 26.08.2019, 00:43

Vezi și

O comună de la poalele munţilor Apuseni a devenit destinaţia preferată a turiştilor şi pe timpul verii. Vorbim despre Arieşeni, o staţiune cunoscută de împătimiţii sportului de iarnă. Dacă în sezonul rece turiştii schiază, vara respiră aerul curat de munte. Iar cei mai curajoşi fac sărituri într-un lac de acumulare cu tobogane, amenajat special pentru ei. Cei mai mulţi recunosc că preparatele moţeşti îi fac să revină în zonă, indiferent de anotimp

Să faci Rai din ce ai - e credinţa străveche pe care moţii o păstrează şi astăzi. În inima Apusenilor, au construit mica mare de la munte. Un bazin cu o adâncime de peste 6 metri, înconjurat de brazi, în care turiştii învaţă. să zboare.

Pentru a experimenta senzaţiile tari, turiştii au nevoie de un echipament special pe care îl închiriază de la pensiune. Pentru o zi de relaxare plătesc 30 de lei.

După aşa porţie de adrenalină, pe oaspeţi îi răzbeşte foamea. Gazdele au grijă ca nimeni să nu rămână flămând. Din ce au Apusenii mai bun - gălbiori proaspeţi şi afine sălbatice - pregătesc zacuscă şi dulceaţă cum numai în Ţara Moţilor găseşti.

Şi nu sunt deloc puţini turiştii care vin şi vara în comuna Arieşeni, special pentru a savura preparatele moţeşti, atât de râvnite.

Din conservele pregătite cu atâta migală la sfârşit de vară se vor înfrupta şi turiştii care la iarnă vor veni în Arieşeni la schi. Acum, o cameră de cazare la pensiunile din zonă costă între 80 şi 150 de lei, în timp ce de Crăciun preţurile sunt aproape duble.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Comuna Arieșeni din inima Apusenilor atrage turiști și vara