Antena Meniu Search
x

Ariniș, localitatea din România unde nu există cazuri de coronavirus

Deşi cazurile de infectare cu Covid-19 cresc de la o zi la alta, în țară sunt însă și localități ocolite de virus. În Maramureş, de exemplu, găsim una dintre cele mai sigure comune din România. De la începutul pandemiei și până astăzi, în Ariniș nu a fost înregistrat nici măcar un caz de infecție cu noul virus. Iar localitatea nu este singurul exemplu din județ.

de Redactia Observator

la 20.10.2020, 18:26

Vezi și
  • Localnicii au reușit să țină virusul la distanță
  • Disciplina și masca de protecție, singurele arme
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

În localitatea Ariniş din Maramureş, oamenii au auzit de coronavirus numai la televizor. Niciunul dintre cei 1300 de locuitori nu s-a îmbolnăvit de Covid-19.

Gheorghe Mureșan, primarul localității Ariniș: Populația a înțeles că este un pericol şi n-a luat în glumă această boală, acest virus.

Aşa că, încă din februarie, de când au auzit de primul caz din ţara noastră, oamenii şi-au schimbat radical modul de viaţă. Nu se mai vizitează şi au renunţat şi la vizitele la sediul Primăriei.

Chiar dacă sunt în vârstă, cetăţenii din comună au învăţat să-şi plătească taxele online iar astăzi pe străzi, rar vezi câte un om trecând.

Pentru Ciprian, masca de protecţie a devenit un accesoriu nelipsit. Iar anul acesta, a renunţat la concediu pentru siguranţa familiei.

Ciprian, localnic: Am plin de măști în maşină, deci tot timpul purtăm mască, ne ferim când mergem la cumpărături, când intrăm într-un magazin alimentar, tot timpul.

Aceeaşi lecţie au învăţat-o toţi localnicii. În Ariniş, disciplina a bătut coronavirusul.

Edilul recunoaşte că a fost coronasceptic. Dar, de când a aflat că virusul există şi e periculos, a luat măsuri drastice. A închis şi piaţa pentru următoarele două luni.

Gheorghe Mureșan, primarul localității Ariniș: Și eu am avut așa un semn de întrebare, prin decembrie, ianuarie, dar v-am spus, fiica mea fiind medic pneumolog am priceput că nu-i glumă.

În județul Maramureș mai sunt alte trei comune unde în ultimele două săptămâni nu a fost niciun caz de infectare cu Covid-19: Lăpuș, Bicaz și Botiza. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Ariniș, localitatea din România unde nu există cazuri de coronavirus