Meniu
Search
x

Arsenie Boca ar putea fi făcut sfânt anul viitor

România face primul pas pentru canonizarea părintelui Arsenie Boca. Biserica Ortodoxă Română a anunţat că o comisie de specialişti îi analizează viaţa şi activitatea, pentru a decide dacă marele duhovnic va deveni sfânt.

De Redactia Observator la 29.10.2019, 21:55
Vezi și

România face primul pas pentru canonizarea părintelui Arsenie Boca. Biserica Ortodoxă Română a anunţat că o comisie de specialişti îi analizează viaţa şi activitatea, pentru a decide dacă marele duhovnic va deveni sfânt. E un proces care va dura cel puţin câteva luni. La final, l-am putea sărbători pe Sfântul Arsenie Boca pe 29 septembrie ori 28 noiembrie. 

Ridicarea părintelui Arsenie Boca la rang de sfânt a început în anul 2015, iar acum a ajuns în cel mai important punct. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române urmează să dea verdictul pentru canonizarea lui. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Biserica Ortodoxă Română: Gradul de complexitate al analizei pe care Biserica o face când e vorba de a canoniza o personalitate din contemporaneitate e cu atât mai mare, întrucât sursele de informare legate de personalitatea respectivă sunt numeroase 

Şi pentru că părintele a trăit în Prislop, Mitropolia Ardealului se ocupă de procedurile de canonizare. Oamenii din zonă susţin demult transformarea lui în sfânt. 

Minunile pe care le-a făcut sunt dovada clară a harului său, spun ei. Mărturiile despre Arsenie Boca amintesc, în primul rând, de vindecările miraculoase ale copiilor şi ale bătrânilor cu probleme de sănătate. 

Nu se ştie când se va finaliza procesul, dar, cel mai probabil, Sfântul Sinod se va pronunţa la jumătatea anului viitor. Responsabilitatea de a canoniza pe cineva este uriaşă, aşa că trebuie analizate toate scrierile şi mărturiile despre Arsenie Boca. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Biserica Ortodoxă Română: Vorbim despre o personalitate complexă, vorbim despre cineva care a scris, a pictat, care a trecut prin infernul comunist ca mărturisitor. A fost închis, urmărit de securitate 

De asemenea, vor fi cercetate şi documentele CNSAS din perioada comunistă. Ultimul pas este cel de stabilire a datei din calendar când l-am putea sărbători pe Sfântul Arsenie Boca. 29 septembrie sau 28 noiembrie - adică data naşterii ori cea a morţii sale - sunt luate în calcul.

Numit şi Sfântul Ardealului, Arsenie Boca se bucură de o faimă atât de mare, încât numele său a fost înregistrat ca marcă de un afacerist, însă Biserica Ortotoxă a recâştigat deocamdată dreptul de a-i folosi imaginea. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Arsenie Boca ar putea fi făcut sfânt anul viitor