Antena Meniu Search
x

Video Arta modelării figurinelor de marţipan

În mâini lui Dionis, orice desert se transformă într-o adevărată operă de artă. Tânărul născut în Republica Moldovă a ajuns cunoscut în toată lumea pentru figurinele sale comestibile spectaculoase. Pasiunea pentru modelare a început încă din copilărie. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.01.2024, 19:18

Vezi și

Dionis: Jucăria mea preferată a fost plastelina. Noi, 4 copii şi doar cu mama, nu ne puteam permite toate jucăriile şi eu vroiam ceva jucărie, mi-o modelam singur. 

Între timp, a schimbat plastelina cu marţipan şi pastă modelatoare, iar rezultatul a fost unul cu adevărat impresionant. Acum, jucăriile pe care le creează sunt figurinele dulci de pe torturi, care atrag toate privirile.

De câţiva ani, Dionis este stabilit în Londra, acolo unde şi-a deschis o şcoală de cofetari şi îi învaţă şi pe alţii această artă. Pentru workshopul de la Cluj, artistul a pregătit două lucrări, iar cursanţi din toată ţara au venit să înveţe de la el, de la cofetari cu experienţă, până la aspiranţi.

În luna februarie, Dionis îi va duce în Budapesa pe Alice în Ţara Minunilor şi pe Harry Potter. Apoi, tânărul va ajunge în America şi Australia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Arta modelării figurinelor de marţipan