Antena Meniu Search
x

AŞA poţi rămâne fără PERMIS de conducere începând de astăzi! Iată noile reguli

Şoferii din România trebuie să ştie că din data de 14 februarie vor intra în vigoare noi reguli privind folosirea obligatorie a centurilor de siguranţă şi în cazul scaunelor speciale pentru copii

Şoferii din România trebuie să ştie că din data de 14 februarie vor intra în vigoare noi reguli privind folosirea obligatorie a centurilor de siguranţă şi în cazul scaunelor speciale pentru copii

Din 14 februarie intră în vigoare dispoziţiile Hotărârii Guvernului nr. 11 din 2015 prin care s-a transpus legislaţia comunitară privitoare la normele tehnice de aplicare a dispoziţiilor din Ordonanţa de Urgenţă nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule.

Concret, poliţiştii  atrag atenţia, într-un comunicat, că noile prevederi îi obligă pe părinţi ca atunci când au pasageri copii să le pună centuri de siguranţă sau să-i aşeze în scaune speciale, omologate pentru cei mici.

Cei care nu respectă aceste prevederi pot fi sancţionaţi cu 4-5 puncte amendă şi 3 puncte de penalizare (292,5 lei). Prin actul normativ amintit, nu se aduc alte modificări legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, nefiind vorba de „un nou cod rutier“.

Având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1091 din 10 decembrie 2014, pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, publicat în Monitorul Oficial al României, precum şi dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, începând cu data de 1 ianuarie 2015, un punct amendă reprezintă valoric 97,5 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » AŞA poţi rămâne fără PERMIS de conducere începând de astăzi! Iată noile reguli