Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Deși obligatorie, asigurarea de locuințe este un lux chiar și în zonele cu risc de inundații

Inundaţiile fac ravagii în aproape toată ţara, însă mulţi dintre cei afectaţi vor rămâne doar cu pagubele. Prea puţini dintre români îşi asigură locuinţele, aşa că atunci când natura loveşte, pierd totul. Deşi obligatorie şi deloc scumpă, asigurarea casei, cea care ar trebui să îi ajute, e pe ultimul loc atunci când vine vorba de cheltuieli.

de Redactia Observator

la 18.06.2020 , 17:15

  • Asigurările de locuințe, o raritate în zonele afectate de inundații
  • Oamenii susțin că nu-și permit o asigurare din cauza veniturilor mici

Scene pentru cele din Strei Săcel ar putea să fie oriunde în ţară, mai ales că avertizările de cod roşu sau portocaliu de precipitaţii au devenit o obişnuinţă a ultimelor zile.

În Padeş, majoritatea localnicilor nu au casele asigurate. O viitură ar putea lua în câteva clipe tot ce au reuşit să strângă o viaţă întreagă.

Antonie Serafim, primarul localităţii Padeş - Probleme sunt, unele locuinte au avut de suferit, gradinile inundate, vine apa de peste tot dupa atatea ploi, nici rigolele nu mai pot prelua apele fluviale. Cand nu ai nicio sursa de venit, sa traiesti doar din agricultura, din ce iti pui in gradina, nu e usor.

Vezi și

Pentru ca o ploaie torenţială sau o viitură să nu se transforme într-o tragedie, specialiştii spun că ideal ar fi să ne asigurăm locuinţele.

Iosefina are 72 de ani, locuieşte singură şi tot singură încearcă să ţină piept şuvoaielor. După fiecare ploaie torenţială, casa şi curtea se umplu de apă, dar la asigurare nu s-a gândit.

Eduard Berca, director firmă asigurări - Noi societatile de asigurari facem apel la responsabilitatea proprietarilor de locuinte. Cu 150-180 de lei pe an, asta inseamna 50-80 de bani pe zi, poti sa iti asiguri locuinta.

Pe ultimele locuri în topul asigurărilor, sunt judeţele Sălaj, Covasna, Harghita, Gorj şi Mehedinţi. În caz de cutremur, alunecări de teren sau inundaţii, cei care au o asigurare şi rămân fără case primesc 20 de mii de euro despăgubire de la firma de asigurări. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Deși obligatorie, asigurarea de locuințe este un lux chiar și în zonele cu risc de inundații