Globuri de Crăciun confecţionate manual, chiar de spiridușii Moșului, în Dâmboviţa

Publicat: 10.12.2017, 09:46.
Actualizat: 10.12.2017, 12:48

La Atelierul lui Moş Crăciun dntr-un orăşel din Dâmboviţa se munceşte de zor, pentru ca cele mai frumoase ornamente să împodobească bradul de Crăciun.

La Atelierul lui Moş Crăciun dntr-un orăşel din Dâmboviţa se munceşte de zor, pentru ca cele mai frumoase ornamente să împodobească bradul de Crăciun. Zeci de globuri sunt confecţionate manual în cele mai frumoase modele şi culori.

Cu cântece, mare veselie, dar şi hărnicie, micuţii de clasa a II-a şi-au propus să grăbească, anul acesta, Crăciunul şi să devină chiar ei spiriduşii lui Moşului. Aşa că au luat cu asalt atelierul lui din Pucioasa, acolo unde şi-au testat îndemânarea şi mai ales imaginaţia.

Fiecare copil a a putut să plece acasă cu globuleţul realizat. L-au pus în brad pentru ca Moşul să-l vadă atunci când va veni în vizită cu cadouri.

Totul s-a întâmplat sub atenta supraveghere a părinţilor, dar, mai ales a dascălilor, cei care au şi venit cu ideea.

Zinca Olteanu, învăţător: "Sunt mult mai atractive, decât să îi ţii acolo, în bănci, nu merge. Generaţiile astea de acum dacă nu le dai ceva să lucreze se plictisesc foarte repede, sunt agitaţi, se concentrează mai greu."

Constantin Casandroiu, antreprenor: "Noi am început să primim grupuri din octombrie pentru că sunt şcoli din Buzău, din Ploieşti, din Bucureşti, în activitatea <<Şcoala Altfel>> şi deja aici este programat cu câteva luni înainte aceste vizite."

La fabrica de globuleţe din Pucioasa e mare agitaţie în această perioadă. Comezile pentru globuri handmade sunt deja cu sutele.

La mare căutare sunt cele personalizate sau cele pe care sunt pictate manual peisaje de iarnă, personaje din desenele animate, adică un cadou perfect pentru cei dragi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.