Antena Meniu Search
x

Atenție, pericol pentru sănătate! Un stat din Uniunea Europeană vrea să interzică vânzarea margarinei

Tot mai multe pericole ne pândesc la intrarea în supermarket. De data aceasta, margarina este considerată atât de nocivă încât ar putea fi retrasă de pe piață.

Se întâmplă în Bulgaria, acolo unde mai mulți specialiști în alimentație cer ca acest produs să înceteze a mai fi comercializat.

Potrivit novinite.com, nutriţioniştii din cadrul Agenţiei bulgare pentru Siguranţa Alimentară susţin că un consum constant de margarină este potenţial periculos, întrucât grăsimile trans, cele care se găsesc în alimentație, sunt greu de digerat şi încetinesc metabolismul, aspect ce poate provoca diverse boli, cum ar fi cele cardiovasculare.

“La preparare, grăsimile vegetale sănătoase sunt transformate în grăsimi artificiale, printr-un procedeu ce distruge acizii graşi esenţiali şi naşte acizii trans. Aceştia provoacă tulburări în metabolismul lipidelor, ceea ce se concretizează în ateroscleroză, boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale“, explică prof. Gheorghe Mencinicopschi,  directorul Institutului de Cercetări Alimentare din țara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Atenție, pericol pentru sănătate! Un stat din Uniunea Europeană vrea să interzică vânzarea margarinei