Antena Meniu Search
x

Atentatorul de la Iasi, pacient obisnuit la spitalul de psihiatrie Socola

Cu infatisarea unui calugar, ghidat de vocea Domnului, a pus la cale un plan diabolic. Cu o bomba construita acasa, detonata printre 40 de studenti

Vezi și

Din 2006, devenise un pacient obisnuit la spitalul de psihiatrie Socola. A intrat si a iesit de noua ori, cu acordul familiei. "Atat timp cat el prezenta un tratament linistit si isi urma tratamentul nu se pune probleme de a fi inchis", explica Ovidiu Alexinschi, purtator de cuvant al Spitalului de Psihiatrie Socola. Si-a dat dat apartamentul in chirie si a inceput sa faca bani din flori.

A fost internat in spital o luna de zile, a iesit si s-a ocupat cu vanzare de flori in piata. Insa o obsesie nu departe de cea a teroristilor cei mai periculosi l-a readus la facultate. Fusese si el student la Electronica si Telecomunicatii din Iasi, acum aproape doua decenii. Pana cand a auzit vocea Divinitatii, care i-ar fi facut o propunere de angajare. "Omule, si asa te vad ca n-ai niciun rost pe lume. Nu vrei un job? Vrei sa fii Mantuitorul acestor timpuri?". Asa scria in cartea pe care a publicat-o pe Internet.

Pe Facebook, se recunoaste angajatul lui Dumnezeu. In aceeasi carte, vorbeste si despre ura pentru profesorii lui. "Ma enerveaza profesorii aia. Cand ma gandesc ce salarii au si ce viata lejera duc. Si cu profesorii mei ce fac? Sa ma duc sa le fac scandal la curs?". Nu a venit cu scandal, ci cu o bomba. S-a izbit de cativa studenti, care au ramas pe loc, in fata pericolului.

"Au ramas numai cinci in sala care nu l-au luat in serios, care scriau mai departe". Printre ei si Marian. Isi aruncase palaria de absolvent in aer, acum cateva zile, iar acum isi dadea licenta. Oaspetele din sala de examen l-a amuzat, apoi l-a speriat. "M-am speriat putin dupa ce a explodat, dar dupa aia m-am dus si l-am imobilizat jos cu un coleg".

De aici, detonatorul de groaza a ajuns in duba de politie. Va fi dus si in fata medicilor, pentru expertiza. La Socola, pentru a zecea oara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Atentatorul de la Iasi, pacient obisnuit la spitalul de psihiatrie Socola