Antena Meniu Search
x

Atenţie când cumpăraţi produse ecologice! Pot fi pline de E-uri

Unii comercianţii vând mâncarea plină de E-uri împachetată în ambalaje cu etichetă de produs bio.

Vezi și

Iar preţul este cel puţin dublu. Avertismentul vine chiar din partea şefilor de Protecţia Consumatorului care au confiscat tone de produse ecologice expirate şi fals etichetate.

Aici scrie în altă limbă ulei de floarea soarelui, pe etichetă scrie ulei de palmier.Scrie făină de porumb 72 la sută, aici scrie 24 la sută.

Asta au găsit comisarii de la Protecţia Consumatorului în urma controalelor făcute la rafturile cu produse ecologice: traduceri mincinoase, ambalaje deteriorate. Şi mai grav, mâncare expirată.

Aşa că au retras de pe rafturi mai bine de 1.300 de kilograme de mâncare ecologică cu probleme. Au găsit nereguli în mai bine de jumătate din magazinele controlate şi au dat amenzi de 270 de mii de lei.

Produsele bio sunt făcute în condiţii speciale. Pe tot lanţul de producţie regulile sunt foarte stricte. De exemplu, în comuna Joiţa din judeţul Giurgiu, Marian Dumbravă cultivă legumele ca la carte: în solarii îngropate cu maluri terasate.

Producţia de legume bio este la jumătate faţă de cea normală şi se dezvoltă mult mai greu. De exemplu, dacă salata ecologică durează trei luni de când se plantează până se recoltează, salata normală este bună de recoltat chiar după o lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Atenţie când cumpăraţi produse ecologice! Pot fi pline de E-uri