Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Facebook, mai mult dusman decat prieten

Ganditi-va de zece ori inainte sa postati ceva pe Facebook! O afirmatie pe care o considerati pe moment amuzanta sau nevinovata va poate afecta relatia cu parintii, profesorii sau chiar locul de munca.

Vezi și

Nu numai prezentul e in joc. Tot ce postam va ramane pe internet, marturie pentru urmasii urmasilor nostri.

Facebook. Acest mediu virtual caldut in care ne putem exprima liber. In care ne varsam sentimentele, frustrarile, in care ne afisam poze din vacante, din camin, din club. Fara sa ne gandim la urmari.

Din ce in ce mai multi adolescenti primesc cereri de prietenie de la mama si de la tata. Sapte din zece parinti urmaresc atent activitatea copiilor lor pe internet, arata un studiu al cercetatorilor englezi. Iar tinerii incearca, pe cat posibil, sa para cuminti.

Tinerii au crezut, pentru o vreme, ca au gasit scaparea: numele false. Asa scapau de parintii insistenti care dadeau like la toate pozele si comentau la toate postarile. In plus, Versace, Chanel sau Vuitton suna mult mai bine decat Ionescu sau Popescu. Din pacate, reteta nu a functionat prea mult.

Toti copiii incearca sa para cat mai interesaqnti, sa stranga cat mai multe like-uri, sa isi etaleze anumite accesorii, haine. Sa strange like-uri e mai important decat sa manance, ajung sa se dezbrace pentru like-uri.

Bine infiltrati in reteaua de prieteni virtuali ai adolescentilor sunt si profesorii. Care dau like aparent dezinteresat si impart zambete, ca apoi sa-si exprime adevarata parere in lumea reala.

La fel de vigilenti ca profesorii sunt si angajatorii. Sefii sunt interesati de like-urile pe care le dai pe Facebook, de comentariile pe care le postezi, dar si de pozele pe care le promovezi pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Facebook, mai mult dusman decat prieten