Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atenţie la alimentele consumate în Postul Paştelui. Pot conţine până la 50 de E-uri

Postul Paştelui 2023. Astăzi, 27 februarie, începe Postul Paştelui, motiv pentru care tot mai mulţi creştini trebuie să se abţină de la alimentele de origine animală. Cu această ocazie, reprezentanții InfoCons atrag atenția asupra preparatelor de post, care pot conține chiar şi până la 50 de E-uri.

de Redactia Observator

la 27.02.2023 , 11:09

Atenţie la alimentele consumate în Postul Paştelui. Pot conţine până la 50 de E-uri
Atenţie la alimentele consumate în Postul Paştelui. Pot conţine până la 50 de E-uri

Conform InfoCons, consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia și o gumă de mestecat vor consuma instant până la 50 de E-uri. De pildă, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Cei mai des întâlniți aditivi alimentari

Reprezentanții InfoCons susțin că în această gustare cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt: Acidul Ascorbic (E300) – aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor, și Acidul Citric (E330), utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Acesta este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat și în sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine, relatează Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, în această gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, atrag atenția specialiștii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri sociale » Atenţie la alimentele consumate în Postul Paştelui. Pot conţine până la 50 de E-uri