Antena Meniu Search
x

"Dosarul Revoluţiei": aproape 4.500 din cele 6.000 de persoane vătămate au fost audiate de procurori. SRI a oferit un volum impresionant de documente

Aproape 6.000 de persoane vătămate/părţi civile sau succesori ai acestora au fot citaţi în Dosarul Revoluţiei

Aproape 4.500 de persoane vătămate din cele aproape 6.000 au fost audiate în "Dosarul Revoluţiei"

Aproape 6.000 de persoane vătămate/părţi civile sau succesori ai acestora au fost citaţi în "Dosarul Revoluţiei". Aproximativ 4.500 dintre acestea au fost audiate şi se va dispune în perioada următoare citarea a încă 1.050 de persoane vătămate, anunţă procurorii Parchetului General.

Parchetul General precizează că urmează ca activitatea de audiere a tuturor acestor persoane (aproximativ 6.890 în total) să se finalizeze în jurul datei de 30 noiembrie 2018.   

"Menţionăm că pentru audierile din această cauză, prin ordonanţă, s-a dispus delegarea procurorilor militari de la unităţile de parchet din subordine şi a organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Totodată, precizăm că Serviciul Român de Informaţii a pus la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un volum considerabil de documente relevante pentru clarificarea unor aspecte referitoare la evenimentele din decembrie 1989, care au fost studiate de procurorii militari timp de două luni, solicitându-se ataşarea unei părţi dintre acestea la dosar, după declasificarea prealabilă", adaugă Parchetul instanţei supreme.

În dosarul Revoluţiei a fost extinsă urmărirea penală pentru Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, pentru infracţiuni contra umanităţii.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » "Dosarul Revoluţiei": aproape 4.500 din cele 6.000 de persoane vătămate au fost audiate de procurori. SRI a oferit un volum impresionant de documente