Antena Meniu Search
x

Video Au început pregătirile pentru sezonul de iarnă, în masivul Postăvarul. Specialiştii se asigură că terenul va fi numai bun pentru iubitorii sporturilor reci

V-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă pe pârtiile de schi vara? Răspunsul este simplu şi în conformitate cu proverbul românesc: fă-ţi iarna plug şi vara sanie. Pe scurt, pe domeniile schiabile se fac acum pregătiri pentru sezonul de iarnă. Echipe de specialişti lucrează neîncetat la stabilizarea şi întreţinerea terenului, dar şi la repararea porţiunilor cu probeleme pentru ca la iarnă, turiştii să prindă viteză pe pârtie.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.08.2021, 20:55

Vezi și

A început aranjarea unei pârtii pentru sezonul de iarnă în masivul Postăvarul. Pentru ca iubitorii sporturilor de zăpadă să se bucure la maxim de un strat de omăt gros şi rezistent, totul trebuie pregătit chiar din timpul verii. Cositul ierbii este primul pas.

Costică Hodaş: Cositul este foarte important pentru că, lăsând iarba să crească, clar o să iasă prin zăpadă sau când maşina de bătut o să bage freza o să o şi scoată. Cosind anual, atunci ea se şi îndeseşte, calitatea pârtiilor pe timp de iarnă va fi mult mai bună.

Până la prima ninsoare toate utilajele trebuie să funcţioneze ca la carte aşa că se fac verficări temeinice.

Costică Hodaş: Se fac revizii la instalaţia de produs zăpadă artificială. Asta înseamnă lănci, tunuri, statii de pompare, compresoare rare, cosirea pârtiilor, verificare şi curăţarea rigolelor, schimbarea plaselor, plaselor fixe mă refer.

Turiştii veniţi din străinătate se bucură de pregătirile care au loc din timp pentru sezonul rece

Turiştii veniţi de la sute de kilometri depărtare pentru o drumeţie de neuitat în masivul Postăvarul cred că e bine să se facă pregătiri din timp.

Turistă: Cred că poate e bine. Dacă începe să ningă, de exemplu în septembrie, cum e în Austria, noi suntem din Austria, atunci e bine.

Şi iarna şi vara priveliştea e spectaculoasă. Din vârful Postăvarul se vede cel mai bine zona superioară a domeniului schiabil de acolo, însă tot de acolo se vede extrem de bine şi ceea ce natura a creat după o noapte ploioasă. Vorbim despre o adevărată mare de nori, care s-a aşezat peste Valea Timişului, între vârful Postăvarul şi Vârful Piatra Mare, situat în imediata apropiere. Lungimea pârtiilor de schi din masivul Postăvarul este de 24 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Au început pregătirile pentru sezonul de iarnă, în masivul Postăvarul. Specialiştii se asigură că terenul va fi numai bun pentru iubitorii sporturilor reci