Antena Meniu Search
x

Au platit, pentru un imprumut de 20.000 de euro, de 20 de ori mai mult!

Cine nu a avut bani sa-si plateasca datoria care crestea de la o zi la alta a fost "exportat" la munca in Libia. Asta au patit mai multi oameni de afaceri din Hunedoara, care au luat bani cu camata

Vezi și

Numele sau este Cristi Litera. Procororii DIICOT spun ca el este liderul unei grupari care a terorizat cel putin opt oameni de afaceri din Hunedoara, incepand cu anul 2011. Reteta folosita de interlopi e una dintre cele mai vechi: bani cu camata. “Acordau imprumuturi cu sume la inceput relativ mici, 20.000-30.000 de euro”, a spus Ioan Muresan, procurorul-sef DIICOT Alba Iulia.

Numai ca dobanda crestea de la o luna la alta. Sau victimele erau amendate pentru ca vorbeau urat cu camatarii. “Sunt persoane care pentru 20.000 de euro au ajuns sa plateasca 400.000 de euro cash”, a mai spus procurorul-sef.

Cine nu a vrut sa dea a fost obligat cu bataia. Cine nu, a avut a ajuns sclav in Libia. Prejudiciul total depaseste 800.000 de euro. Membrii gruparii sunt acuzati de camatarie, santaj, inselaciune si trafic de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Au platit, pentru un imprumut de 20.000 de euro, de 20 de ori mai mult!