Antena Meniu Search
x

Audieri maraton şi lacrimi în procesul familiei Cosma

Audieri maraton şi lacrimi în procesul care a bulversat Justiţia din România. De şapte ore, familia Cosma se află în faţa judecătorilor de la Instanţa Supremă.

Vezi și

Audieri maraton şi lacrimi în procesul care a bulversat Justiţia din România. De şapte ore, familia Cosma se află în faţa judecătorilor de la Instanţa Supremă. Vlad Cosma a depus noi înregistrări explozive în ultima zi, în timp ce sora lui a izbucnit în plâns. "Nu suntem în război cu DNA", spune Andreea Cosma. Demnitarul acuză că, după înregistrările în care procurorii de la Ploieşti sunt acuzaţi că fabrică probe şi şantajează martori, e şi ea ameninţată.  

Cu puţin timp înainte de ora 12, familia Cosma a ajuns la judecata magistraţilor Înaltei Curţi. 

Deşi nu este inculpată, deputata Andreea Cosma a venit să-şi spijine fratele şi tatăl. Sunt acuzaţi că au primit mită un milion de euro. 

În sala de judecată, când tatăl său era audiat, Andreea Cosma a izbucnit în lacrimi. 

Mircea Cosma, care a condus judeţul Prahova vreme de 12 ani, a primit, în primă instanţă, o pedepsă de opt ani de închisoare. Fiul său, cinci ani, într-un dosar privind acordarea unor contracte de lucrări publice.

Înainte de ziua decisivă, fostul parlamentar a prezentat noi înregistrări şocante. Vlad Cosma a povestit la Sinteza Zilei cum Giluela Deaconu, adjunctul procurorului şef DNA Ploieşti, l-a învăţat ce să spună în dosarul fostului primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici. 

A prezentat şi două fotografii cu un poliţist judiciar de la DNA Ploieşti, care se afla în camera de la Înalta Curte pentru a-i influenţa declaraţia.

Fostul deputat a depus la dosarul din instanţă un stick care conţine încă o discuţie cu un alt procuror de la DNA Ploieşti. Judecătorii au acceptat proba. 

Ministrul Carmen Dan a cerut revocarea poliţiştilor judiciari de la DNA Ploieşti. Potrivit unor surse, cerera a ajuns la structura centrală vinerea trecută, cu poşta militară. Însă, Laura Codruţa Koveşi nu a răspuns încă. 

După valul de dezvăluiri, ministrul Justiţiei urmează să prezinte concluziile sale privind activitatea DNA. Joi, la ora 18, Tudorel Toader este aşteptat să spună dacă cere sau nu revocarea Laurei Codruţa Kovesi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Audieri maraton şi lacrimi în procesul familiei Cosma