Antena Meniu Search
x

Autobuze vechi din Târgu Jiu, înfrumusețate cu graffiti

Proiect inedit la Târgu Jiu, unde a început Festivalul Internaţional de Artă Urbană. Timp de câteva zile, artişti din toate colţurile ţării vor da o pată de culoare mai multor clădiri şi nu numai.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 21.07.2020, 17:41

Vezi și
  •  Esplanada din centrul oraşului s-a transformat deja într-un mare atelier de graffiti.
  • Trei autobuze vechi vor fi şi ele transformate în lucrări mobile unice.

Iniţiatorii proiectului speră că noua faţă a autobuzelor îi va încuraja pe oameni să folosească mai des transportul în comun.

De câteva zile, centrul oraşului Târgu Jiu a devenit un imens workshop de graffiti. 11 artişti din toată ţara s-au înscris la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Artă Urbană şi vor să dea culoare câtorva autobuze vechi din parcul societăţii de transport în comun.

Andreea Toma - artist: Pentru mine, e cea mai mare provocare pe anul ăsta. Abia aştept să-l lucrez, să-l văd la sfârşit să mă entuziasmez de rezultat.

Răzvan Răucescu artist: E o suprafață nouă. Nu am mai lucrat până acum pe un autobuz. Se utilizează spray-ul. Până acum, unealta a fost cam ferită de ochii lumii. Tocmai de-asta cred că e ceva nou pentru toată lumea.

În câteva zile, autobuzele vechi de 20 de ani, vor căpăta o altă înfăti;are și apoi vor fi puse din nou în circulație

Odată cu înfrumuseţarea autobuzelor, organizatorii festivalului speră că oamenii vor opta mai mult pentru mijloacele de transport în comun şi îşi vor lăsa mai des maşinile acasă.

Adrian Oniga - organizator: Vor fi transformate în niște lucrări artistice mobile, pe lângă estetic și un mesaj pozitiv în viața gri urbană, este un îndemn ca oamenii să folosească și mijloacele de transport în comun pentru a mai decongestiona și noi străzile

Marcel Romanescu -primar Tg Jiu: Aceste autobuze învechite trebuie cumva să fie recondiţionate și măcar pe exterior, în acest moment, prin acești oameni deosebiți, încercăm să le dăm o altă înfățișare.

Dar munca artiştilor nu opreşte aici. Aceştia vor să transforme şi faţadele mai multor clădiri din cartierele mărginaşe ale oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Autobuze vechi din Târgu Jiu, înfrumusețate cu graffiti