Antena Meniu Search
x

Autorități păgubite de soluția anti-secetă a unui agricultor

Soluţia inedită la care un fermier a apelat pentru a-şi salva culturile a costat statul aproape 600 de mii de lei. Bărbatul a reparat pe cont propriu o staţie defectă de pompare a apei, aflată în proprietatea statului şi a folosit-o pentru a-şi iriga terenul.

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 12:33

Vezi și
  • Aproape 600 de mii de lei a plătit statul.
  • Bărbatul şi-a irigat culturile pe banii statului.

A durat doi ani până când autorităţile s-au prins că plătesc o factură enormă la apă pentru o staţie de pompare, care, teoretic n-ar trebui să funcţioneze. 

Aproape 600 de mii de lei. Este preţul pe care statul român l-a plătit în ultimii doi ani, după ce un fermier s-a folosit de o staţie de pompare regională defectă pentru a-şi iriga culturile.

Practic, bărbatul a înlocuit pompele defecte ale staţiei regionale, despre care autorităţile ştiau că nu funcţionează, iar apoi a folosit-o în favoarea sa. Şi-a irigat astfel culturile pe banii statului.

Liviu Baltagă, Director Adjunct ANIF Galaţi: Nota de plată e în jur undeva de 5-600 de mii de lei, deci noi avem facturile de energie electrică pe consumatorul acela, dar noi nu am ştiut că consumatorul acela este pentru un SPP, am zis domnule ăsta a dat apă pe canal şi ăia au luat cu motopompe, cu ceva.

Şi cum scopul scuză întotdeauna mijloacele, fermierul spune că cel mai important este faptul că şi-a irigat terenul.

Ene Dumitru, fermier: Am pus niște pompe, ele urmează sa fie puse în funcțiune, ele nu funcționează la momentul ăsta, merg cu motopompe.

Realitatea din teren, însă, îl contrazice pe agricultor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Autorități păgubite de soluția anti-secetă a unui agricultor