Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile oferă posibilitatea managerilor de spitale să crească alocaţia de hrană pentru pacienţi

După un scandal uriaş şi plângeri de la spitale din toată ţara, Guvernul a aprobat creşterea alocaţiei de hrană pentru bolnavi.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 21.04.2021, 20:45

Vezi și
  • La momentul actual, un pacient are alocaţi în jur de 10 lei pe zi pentru a primi trei mese.

Nu de puţine ori pacienţii s-au revoltat când a fost vorba de mâncarea pe care o primesc în timpul internării. Iar managerii spitalelor au folosit mereu scuza că există o sumă de bani în care sunt obligaţi să se încadreze. 

Nu mai este cazul acum. Însă există condiţii. Spitalele trebuie să găsească bani, fără să se bazeze pe fondurile de la Casa de Asigurări sau de la bugetul de stat. Managerii spitalelor vor stabili singuri care va fi alocaţia de hrană în funcţie de banii pe care îi au la dispoziţie. Spre exemplu, la începutul lunii, managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, anunţa, într-o postare pe Facebook, că un pacient bolnav de COVID are alocat, pentru cele trei mese, 10 lei pe zi, mult sub nevoia reală a unui pacient.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile oferă posibilitatea managerilor de spitale să crească alocaţia de hrană pentru pacienţi