Antena Meniu Search
x

Video Avantaje pentru cei vaccinați cu ambele doze. Fără carantină la contact direct, după 10 zile de la rapel

Vaccinat şi contact direct. Cum procedez? Este dilema tot mai multor români care au fost imunizaţi cu ambele doze, dar află că au intrat în contact cu cineva pozitiv. În cazul lor, există o excepţie - dacă au trecut cel puţin 10 zile de la administrarea rapelului nu mai stau în carantină. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 25.03.2021, 21:01

Vezi și
  • Un 1.800.000 de români s-au vaccinat până acum, dintre care 800.000 cum ambele doze

O femeie care a fost vaccinată cu ambele doze la începutul anului a aflat săptămâna trecută că soţul ei şi soacra au COVID-19. 

Persoană vaccinată cu ambele doze: Nu am păstrat nicio restricţie faţă de ei, m-am plimbat dintr-o cameră în alta la ei având nevoie când de mâncare, când de medicamente. 

În tot acest timp, a ieşit de două ori din casă. Legea e clară. Toţi cei care au primit ambele doze de vaccin nu mai stau în carantină dacă au trecut cel puţin 10 zile de la rapel. 

Persoană vaccinată cu ambele doze: Mi-au zis iniţial că trebuie să stau în izolare după care le-am spus că eu am vaccinul făcut şi că ştiu că nu ar trebui să fac asta. Şi într-adevăr aşa a fost. 

Trebuie doar să respecte câteva reguli.

Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt DSP Suceava: Recomandarea specialiştilor este ca dacă se poate păstra cât de mult distanţa dintre cele două persoane, ba chiar izolarea într-un loc separat şi nu împreună e mai bine.

Numai că nu toţi se pot muta temporar. Aşa că ar trebui să purtăm mască de protecţie când intrăm în contact cu cineva infectat. Vaccinarea nu ne garantează că nu ne infectăm. 

7.000 de români s-au îmbolnăvit după vaccinare

7.000 de români au fost diagnosticaţi cu Covid-19 după prima doză de vaccin. Şi 1.000 după rapel. În medie, aceşti 1.000 de oameni au aflat că sunt infectaţi la mai bine 20 zile dupa ce le-a fost administrată a doua doză 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: Majoritatea dintre acele persoane sunt diagnosticate ca urmare a unor testări periodice fără să fie persoane simptomatice aşa încât ne aşteptăm ca nivelul de contagiozitate să fie unul redus substanţial.

Pentru că totuşi există un risc, ar trebui să îi protejăm pe cei vulnerabili. 

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Chiar dacă nu trebuie să rămână în carantină eu cred că trebuie să îi protejeze pe cei din jurul lui care de exemplu sunt vulnerabili, persoane în vârstă sau cei cu boli cronici să fie o perioadă, acele 2 săptămâni în care este foarte atent.

Un 1.800.000 de români s-au vaccinat până acum. În jur de 800.000 au făcut ambele doze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Avantaje pentru cei vaccinați cu ambele doze. Fără carantină la contact direct, după 10 zile de la rapel