Antena Meniu Search
x

Avarie de proporţii la reţeaua de alimentare cu energie electrică din Mioveni (Video)

Totul după un accident rutier provocat de un tânăr care gonea pe un drum industrial şi a doborât trei stâlpi de înaltă tensiune. 20 de mii de volţi treceau prin reţea. Este o zonă în care deseori pasionaţii fac drifturi, spun localnicii.

De Redactia Observator la 18.06.2019, 11:52
Vezi și

Totul după un accident rutier provocat de un tânăr care gonea pe un drum industrial şi a doborât trei stâlpi de înaltă tensiune. 20 de mii de volţi treceau prin reţea. Este o zonă în care deseori pasionaţii fac drifturi, spun localnicii. Pompierii au închis zona imediat, iar jumătate din oraş şi o comună învecinată au rămas fără curent electric.

Totul s-a întâmplat în întunericul nopţii, pe o stradă care face accesul către una dintre secţiile uzinei de automobile Dacia de la marginea oraşului Mioveni.

Un şofer făcea drifturi în mare viteză, spun oamenii. Totul până când, într-o fracţiune de secundă, a pierdut controlul.

Martor: A intrat cu viteză în curbă, e o baltă acolo, l-a furat, s-a învârtit şi a intrat în stâlp.

Martorul şi-a riscat viaţa şi a intervenit. Atât el, cât şi şoferul salvat se puteau electrocuta după ce trei stâlpi de înaltă tensiune au fost puşi la pământ în urma impactului.

Martor: L-am văzut că a trecut şi după a bubuit stâlpul şi am plecat de aici, ca să îl scot din maşină. Am trecut prin iarbă, nu am mai ţinut cont de cabluri.

Reporter: Puteai să te electrocutezi.

Martor: Da, dar l-am salvat pe el.

Pompierii au intervenit de urgenţă şi au închis zona extrem de periculoasă.

Adrian Constantin, ISU Argeş: Reţeaua electrică a fost afectată, au fost rupţi trei stâlpi de înltă tensiune, care transportau 20.000 de volţi. Zona a fost asigurată şi balizată.

Şoferul a fost transportat la Spitalul din Mioveni cu răni la cap. Avea permis de un an de zile. Este acum cercetat pentru distrugere fiindcă manevra sa a creat pagube serioase.

Depozitul Dacia, Penitenciarul Mioveni, jumătate din oraş şi o comună învecinată au rămas în beznă. Furnizorul de electricitate a anunţat că va avea nevoie de ore bune ca să înlocuiască stâlpii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Avarie de proporţii la reţeaua de alimentare cu energie electrică din Mioveni (Video)