Antena Meniu Search
x

O avarie a termocentralei a lăsat mii de hunedoreni fără apă caldă şi căldură

Mii de oameni din Deva nu au apă caldă şi nici căldură în apartamente. Asta pentru că termocentrala la care sunt conectate toate clădirile a rămas, pentru prima dată în istorie, fără cărbune.

de Redactia Observator

la 01.04.2019, 18:21

Vezi și

Mii de oameni din Deva nu au apă caldă şi nici căldură în apartamente. Asta pentru că termocentrala la care sunt conectate toate clădirile a rămas, pentru prima dată în istorie, fără cărbune.

Oamenii din peste 4.000 de apartamente din Deva au rămas din senin fără apă caldă şi căldură.

"Apa caldă s-a oprit duminică dimineaţă pe la ora 11 sau 12", susţin localnicii care au fost obligaţi inclusiv să iasă plini de spumă de sub duş.

Agentul termic este furnizat de termocentrala Mintia, iar de acolo ar fi pornit problemele.

Sindicaliştii spun că unitatea a ajuns într-o situaţie fara precedent.

"Asistăm practic la falimentul complexului energetic Hunedoara. Avem ambele termocentrale oprite din lipsă de cărbune, avem şi termoficarea oprită", este mesajul transmis de muncitori.

Termocentrala Mintia are datorii

Falimentul ar fi inevitabil, în condiţiile în care salariile sunt neplătite pentru o parte din personal şi nu a fost plătit nici decontul pentru transportul la locul de muncă.

Însă şefii instituţiei dau asigurări că "a fost o oprire de câteva ore pentru remedierea unor defecţiuni, care nu se puteau face decât cu blocul oprit. Magistrala de termoficare are două fisuri, care s-au accentuat în timp, şi n-a mai putut face faţă. Şi a fost nevoie de oprire şi remedierea lor".

În schimb, oamenii sunt extrem de nemulţumiţi şi se plâng că aruncă pe geam banii pe care îi dau pe apa rece care vine pe ţeava de apă caldă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O avarie a termocentralei a lăsat mii de hunedoreni fără apă caldă şi căldură