Antena Meniu Search
x

Avem pe tarabe cele mai scumpe cireşe din lume! Kilogramul ajunge şi la 200 de lei, iar vânzătorii au explicaţii

În plină iarnă, tarabele din pieţele Capitalei îşi îmbie clienţii cu cireşe din import. Preţul lor, însă, te lasă fără respiraţie.

Vezi și

În plină iarnă, tarabele din pieţele Capitalei îşi îmbie clienţii cu cireşe din import. Preţul lor, însă, te lasă fără respiraţie. 150 sau chiar 200 de lei kilogramul. Cât factura la gaze, pentru unele apartamente. Comerciantii se laudă că fructele sunt aduse tocmai din Argentina şi Chile şi că în faţa lor nu poţi rezista ispitei. Totuşi, cireşele vândute la Bucureşti sunt şi de cinci ori mai scumpe decât cele de pe rafturile magazinelor din ţări cu putere de cumpărare mult mai puternică.

- O sută de grame. Două, patru, şase, opt cireşe. Opt cireşe "e suficient".

- 15 lei.

- Ia să vedem! Da, 15 lei.

Pe acelaşi subiect

Opt cireşe, 15 de lei. Sau, 2 lei cireaşa. Deşi pare o piaţă dintr-o ţară exotică, suntem în Băneasa, la marginea Bucureştiului. În plină iarnă, tarabele sunt pline cu cireşe din import. Pentru unele familii sunt mai scumpe chiar decât factura la gaze, pe prima lună de iarnă. Oricum, preţul afişat ne "curentează" privirea. 

Precupeţii au şi explicaţii. Fructele de un roşu ademenitor au făcut drum lung până în România. Au fost aduse cu avionul din Argentina sau Chile. Iar pe drum, s-a "dospit" preţul. Vânzătorii mizează pe clienţii a căror poftă dictează în faţa tarabei. 

- 150 de lei kilogramul, dar le aducem pentru gravide! Că le e poftă. Nu rezistă, să ştiţi, tentaţiei!

Am încercat să aflăm cât valorează aceste fructe, peste mări şi ţări. Poate sunteţi tentaţi să spuneţi că este iarnă, nu e sezonul cireşelor şi e normal ca preţurile să fie mari. Iană este, însă, şi în alte ţări, dar preţurile sunt de patru sau cinci ori mai mici decât cele din România. Un kilogram de cireşe în Marea Britanie costă 10 lire, adică puţin peste 50 de lei kilogramul, iar în America, un kilogram de cireşe organice, adică sută la sută naturale, cultivate fără chimicale, insecticide sau conservanţi, costă 12 dolari kilogramul, adică aproape 45 de lei. 

Cu alte cuvinte, cireşele din Argentina sunt aduse cu avionul şi la Londra, şi la Bucureşti. Doar că în drum spre România, preţul creşte de câteva ori. 

Cu banii plătiţi pe un kilogram de cireşe din import, românii îşi pot pune în rezervorul maşinii peste 30 de litri de benzină sau pot cumpăra alimente pentru o săptămână. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Avem pe tarabe cele mai scumpe cireşe din lume! Kilogramul ajunge şi la 200 de lei, iar vânzătorii au explicaţii