Antena Meniu Search
x

Lipsa de turiști de pe litoral, surprinsă dintr-un avion de mici dimensiuni (Video)

Senzaţii tari şi la înălţime găsim şi pe litoralul românesc. Dupa o perioadă în care aerodromul de la Tuzla a fost închis din cauza pandemiei, echipa Observator a spart gheaţa şi a văzut staţiunile de la malul mării de sus. De foarte sus. Liniştea nefirească pentru o zi din plin sezon ne-a adus însă repede cu picioarele pe pământ.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 09.06.2020, 23:16

Vezi și
  • Un zbor cu un avion de mici dimensiuni costă 489 de lei.
  • Mulți turiști și-au amânat concediul pe litoral din cauza pandemiei de coronavirus.

În staţiunile de pe litoral, forfota din anii trecuţi a fost înlocuită de linişte. Iar pentru a vă face o imagine de ansamblu, o echipă Observator vă arată plajele de la înălţime. 

Suntem deasupra plajei din Eforie. Aici, în alți ani, în sezoanele trecute era plin de oameni, plin de turiști. Acum este gol!

Afectate sunt, evident, afacerile. Aerodromul de la Tuzla, punctul de pornire al zborului nostru, şi-a redeschis porţile după aproape trei luni în care avioanele au stat la sol. 

Cristina Mitchievici, purtător de cuvânt Aerodrom Tuzla: Am primit foarte multe solicitări de zbor în perioada pandemiei. Oamenii nu se simțeau în siguranță, în spațiile publice sau în zonele aglomerate, și își doreau totuși să iasă din casă și să vadă ceva deosebit. Accesul în grupuri e limitat. Nu intră decât familii sau câte o singură persoană!

Înaintea oricărui zbor, trebuie respectate câteva proceduri de rutină: "O să te rog să îmi dai numele tău şi semnătura. Pentru coleg, la fel".

După îndeplinirea tuturor formalităţilor, Vlad Grigorescu, ghidul nostru de astăzi, ne dă câteva informaţii utile: "Acesta este un avion cu dublă comandă. De aceea tu ai în faţa ta aceleaşi comenzi pe care le am şi eu".

După ce ne-a făcut instructajul, ne-a oferit o experienţă de neuitat. 

Am admirat litoralul din aer şi am experimentat senzaţii tari, iar după câteva acrobaţii, am ajuns din nou la sol. 

Un astfel de zbor costă 489 de lei, iar un avion de mici dimensiuni cu trei locuri se închiriază cu 789 de lei. Starea de urgenţă şi acum starea de alertă i-au facut pe mulţi turişti să renunţe la planurile de vacanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Lipsa de turiști de pe litoral, surprinsă dintr-un avion de mici dimensiuni (Video)