Antena Meniu Search
x

BAC 2013: Lucrarile din liceele cu probleme, reverificate

Inspectorii vor lua lucrarile de la Bacalaureat si vor verifica daca notele sunt corect marcate in sistem, in cazul liceelor cu probleme. Astfel, lucrarile vor fi recorectate si verificate

Vezi și

Vor fi formate comisii ale inspectoratelor scolare, formate din profesori din judete, care vor recorecta lucrarile. Aceasta este singura metoda a ministerului pentru a verifica daca exista lucrari "indigo". Daca vor fi descoperite lucrari cu probleme, acestea vor fi anulate, informeaza Antena3.

Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", a declarat ca se face o verificare prin sondaj: "Nu toate lucrarile vor fi recorectate. Este normal ca Ministerul Educatiei sa faca aceste verificari, datoria suspiciunilor care au planat in mai multe centre de examen". De altfel, Nistor s-a aratat nemultumit de generalizarea cazurilor cu probleme. "Daca in doua centre unde este posibil sa se fi fraudat cateva lucrari puteti compara cu 548 de centre de examen la nivel national, este incorect. Este vorba despre liceul Bolintineanu si inca doua. Nu este peste tot la fel".

Intrebat daca are un mesaj pentru profesorii care au ajuns in fata instantei pentru problemele semnalate la examenul de Bacalaureat de anul acesta, Nistor a explicat ca acestia trebuie sa raspunda pentru greselile facute dar a punctat si o serie de probleme din sistem si societate. "Eu nu am niciun mesaj pentru ei. Daca au gresit, trebuie sa raspunda. Acesta a fost mesajul meu constant si nu am de gand sa il schimb. Nu mai trebuie acceptat niciun fel de compromis, orice prostie venita din partea unora. Nu trebuie facute compromisuri nici cu elevii, nici cu parintii, nici cu profesorii. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca in viata trebuie sa promovezi prin munca cinstita. Exista si probleme in media, pentru ca promoveaza false modele. Meseria de dascal este o meserie de vocatie, la fel ca si cea de medic, nu putem sa luam oameni de pe strada si sa ii punem sa predea sau sa opereze. Avem cele mai mici salarii din Europa".

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » BAC 2013: Lucrarile din liceele cu probleme, reverificate