Antena Meniu Search
x

Matematica, piatră de încercare la Bac 2018. Elevii spun că subiectele de la profilul real au fost dificile

Proba la matematică le-a dat bătăi de cap elevilor de clasa a douăsprezecea. Exerciţiile i-au încurcat chiar şi pe cei care au învăţat în fiecare zi pentru Bacalaureat 2018.

Vezi și

Proba la matematică le-a dat bătăi de cap elevilor de clasa a douăsprezecea. Exerciţiile i-au încurcat chiar şi pe cei care au învăţat în fiecare zi pentru Bacalaureat 2018. Au fost, însă, şi copii care au ieşit cu zâmbetul pe buze din sala de examen, chiar dacă nu au reuşit să rezolve nici jumătate dintre probleme. La istorie, au fost subiecte mai accesibile, spun tinerii.

Foarte grea proba la matematică. Aşa au catalogat-o cei mai mulţi dintre elevi. Drept dovadă, după timpul obligatoriu de stat în sală, cel mai repede s-au deschis porţile liceelor tehnologice. 

Un elev spune că nu a învăţat nimic pentru examenul maturităţii, pentru că matematica nu îl ajută la nimic în viaţă. Vrea să devină chef într-o bucătărie de lux din Marea Britanie, unde salariul va fi mult mai mare decât în România.

Nepăsarea ar putea să îi coste mai târziu. O confirmă Elena, o femeie de 59 de ani, care a dat astăzi Bacalaureatul pentru prima oară. 

Pe acelaşi subiect

Elena, candidată la examenul de Bacalaureat, la 59 de ani: "Am fost împlinită în familie, în copii, dar, totuşi, era un gol pe care trebuia să îl umplu. M-am gândit să nu stau degeaba. Vreau să fac ceva pe medical şi este nevoie."

La istorie a fost ceva mai bine. Copiii au avut de scris, mai întâi, despre statul modern, domnitorii ţării, iar la subiectul al treilea, de scris un eseu despre regimul totalitar în Europa şi în România, în perioada postbelică. 

Profesorii spun, însă, că dacă elevii s-ar fi pregătit temeinic, ar fi reuşit să rezolve toate subiectele: 

Cu toţii speră şi la noroc, ca să nu fie nevoiţi să mai vină o dată şi examenul şi în septembrie. Mai ales că rata şomajului în România a atins cel mai ridicat nivel anul acesta în rândul tinerilor.

Peste 16,8 la sută pentru grupa de vârstă 15-24 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Matematica, piatră de încercare la Bac 2018. Elevii spun că subiectele de la profilul real au fost dificile