Antena Meniu Search
x

Băi de nămol din Lacul Techirghiol pentru imunitate împotriva COVID-19

Nămolul din Lacul Techirghiol, considerat de unii mai preţios ca aurul, rămâne la mare căutare şi în timpul pandemiei.

de Redactia Observator

la 27.08.2020, 22:12

Vezi și
  • Nămolul de aici este indicat pentru tratarea afecţiunilor reumatice.
  • Copiii sub 12 ani au accesul gratuit. 

Oamenii speră acum ca băile de nămol nu doar să le trateze afecţiunile reumatice, ci să le ofere şi imunitate împotriva coronavirusului. Mulţi iau şi acasă din leacul considerat miraculos.

O familie a venit tocmai din Valea Jiului pentru a beneficia de efectele miraculoase ale nămolului din Lacul Techirghiol. O sursă de sănătate pentru atâtea generaţii de pacienţi, "aurul negru" de pe litoralul românesc atrage sute de turişti, chiar şi în vreme de pandemie.

Turist: Venim aici in fiecare an, venim pentru namol. Pentru articulatii, pentru spate, pentru ten.

Turist: Eu pentru infrumsetare, contra celulitei, pentru regenrarea pielii, celulelor moarte.

Însănătoşirile celor care s-au îmbăiat de-a lungul timpului în apa lacului au dus faima acestui loc până departe, iar Techirghiolul a devenit cea mai vestită staţiune balneară din România.

Nămolul de aici este indicat pentru tratarea afecţiunilor reumatice, durerilor de cap şi a bolilor de piele. Iar anul acesta, oamenii speră ca băile de nămol să le ofere şi imunitate împotriva coronavirusului.

Dr. Liliana Stanciu: Pe langa proprietatile antiinflamatorii pe care le obtinem atat in cadrul compartimentului de bai reci cat si in interior, aceasta crestere a imunitatii, a imunitatii nespecifice e primordiala pentru aceasta perioada in care noi toti trecem prin momente dificile.

Pe lângă tratamentul cu nămol, pacienţii Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol pot beneficia şi de un program de kinetoterapie respiratorie.

Roxana Almășan - director Sanatoriul Balnear Techirghiol: Are loc la sectorul de bai recei, antreneaza foarte mult pacientii si cred ca e benefic pentru ei. Se face la recomandarea medicului curant si sub indrumarea unui kinetoterapeut al unitatii noastre.

Cei care vor să beneficieze de tratament cu nămol pe plaja Băile Reci plătesc un tarif de intrare de 20 de lei sau un abonament de 80 de lei pentru cinci intrări. Copiii sub 12 ani au accesul gratuit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Băi de nămol din Lacul Techirghiol pentru imunitate împotriva COVID-19