Antena Meniu Search
x

"Baletul" PUMNILOR la Liceul de Coregrafie din Capitală

Baletul se învaţă cu pumnul la Liceul de Coregrafie din Bucureşti. Cel puţin asta acuză părinţii. Şi ţinta lor este o profesoară care predă de 30 de ani la singura şcoală de balet pe care o are statul. Umilinţă şi palme, spun părinţii că îndură viitorii dansatori ai României.

Vezi și

Le dă la copii cu ghiozdanul în cap, unuia i-a dat sângele pe urechi, a fost dus de corepetitoare la doctor, aruncă cu sticle prin clasă, aruncă cu geanta, spune mama unui elev agresat.

Sunt fapte grave reclamate de părinţi şi, se pare, folosite ca metode didactice de una dintre profesoarele de balet.

Una dintre mamele elevilor, Mihaela Baciu, ştie foarte bine ce se întâmplă la liceul de coregrafie! Băiatul a studiat aici, fiica încă ia lecţii de coregrafie la Capsali. Iar ceea ce a aflat de la ei a îngrozit-o.

Sunt traşi de păr dacă nu-i găseşte la bară, pur şi simplu le bagă mâinile în cap şi îi duce la bară, trăgându-i de păr, a tras o fetiţă două etaje. u există zi în care să nu-şi bată joc de copii, fetiţele ajung până la lacrimi, spune femeia.

Mihaela Baciu susţine că aproape că n-a existat lună în care părinţii să nu bată la uşa directorului şcolii, dar şi a autorităţilor mai înalte, pentru a opri baletul cu pumni.

Probabil că răspunsurile nici n-o să apară prea repede. Profesoara acuzată nu a fost de găsit pentru a da lămuriri.

Dar, scandalurile se ţin lanţ la Liceul de coregrafile "Floria Capsali" din Capitală. Astăzi directoarea prestigioasei şcoli a fost demisă, după ce mai mulţi dascăli susţin că-i insultă, că-i denigrează şi că nu se ocupă de problemele administrative.

Doamna director, nefiind de specialitate, nu prea ne poate ajuta şi nu înţelege că, fiind un liceu vocaţional, accentul trebuie să se pună asupra baletului, spune Adriana Martiș, profesoară de balet.

Relaţiile sunt foarte tensionate şi, de şapte ani de când doamna este managerul acestei unităţi, am constatat că există un regres, povestește o altă profesoară care a preferat să rămână în anonimat.

Tot profesorii singurei şcoli de coregrafie de stat din ţară spun că în toţi aceşti ani directoarea i-a ameninţat cu "pila" de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Sora sa este inspector în această instituţie.

Astăzi totuşi managerul Liceului de Coregrafie a fost demis, iar pe profesoara acuzată de agresivitate o va "judeca" noua conducere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » "Baletul" PUMNILOR la Liceul de Coregrafie din Capitală