Antena Meniu Search
x

Video Baloo, ursulețul adorabil filmat când se scarpină pe spate de un arbore într-o pădure din România

Moment adorabil surprins de camere, într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea. "Baloo" a fost filmat în timp ce se scarpină frenetic de un arbore, încercând să scape de mâncărimile de spate. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.01.2022, 11:12

Vezi și

Ursul a fost botezat Baloo, asemenea personajului din "Cartea Junglei", după ce a fost surprins de camerele de monitorizare scărpinându-se de zor de un copac în Parcul Natural Putna Vrancea.  După ce s-a asigurat că se simte mai bine şi a scăpat de mâncărimi, ursuleţul și-a văzut agale de drum, prin pădure.

Ursul Baloo, filmat în Parcul Naţional Putna Vrancea

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor, Romsilva. Potrivit acestora, scărpinatul de coaja arborilor are un dublu rol pentru urși, îi scapă de paraziți și, cu această ocazie, își marchează teritoriul.

În România, țară cu una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană , urșii au habitatul în zona munților Carpați. Fac deplasări lungi și își folosesc toate simțurile pentru a detecta hrana, în special simțul olfactiv, pe care îl au foarte dezvoltat, având centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Baloo, ursulețul adorabil filmat când se scarpină pe spate de un arbore într-o pădure din România