Antena Meniu Search
x

Bălțata românească, sărbătorită la un festival la Târgu Mureș

Rasa bălţată românească, una dintre cele mai productive rase de bovine din lume, a fost sărbătorită la Târgu Mureş printr-un festival al celor mai bune produse din lactate.

de Redactia Observator

la 22.06.2019, 23:56

Vezi și

Rasa bălţată românească, una dintre cele mai productive rase de bovine din lume, a fost sărbătorită la Târgu Mureş printr-un festival al celor mai bune produse din lactate. Oamenii au degustat fiecare sortiment şi au simţitit amprenta inconfundabilă a laptelui din rasa românească, cunoscut, de altfel, pentru calitatea sa extraordinară.

Rezistentă la condiţiile meteo şi cu un temperament liniştit, Bălţata românească a trecut testul timpului în competiţia cu alte rase: are o istorie de peste 150 de ani. Vacile ajung la 600 de kilograme, dar taurii pot cântări chiar o tonă. Rasa originală provine din Elveţia.

Specialiştii spun că rasa românească este foarte bună atât pentru lapte, cât şi pentru carne.

Bălţata ar putea lua în curând drumul Asiei. Producători din toate zonele ţării şi-au dat întâlnire în weekend la Târgu Mureş pentru a sărbători bălţata românească. S-au întrecut în specialităţi: de la mozarella la brânză maturată cu chilli sau cu nucă.

O bălţată dă anual în jur de cinci mii de litri de lapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Bălțata românească, sărbătorită la un festival la Târgu Mureș