Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Balustrada de protecție într-o stație, singura măsură după tragediile de la metrou

După un val de tragedii petrecute la metroul bucureştean, Metrorex a găsit o soluţie. O balustradă care ar trebui să-i împiedice pe călători să cadă pe şine.

de Redactia Observator

la 06.05.2019 , 01:31

După un val de tragedii petrecute la metroul bucureştean, Metrorex a găsit o soluţie. O balustradă care ar trebui să-i împiedice pe călători să cadă pe şine. Numai că structura metalică măsoară câţiva metri şi este amplasată într-o singură staţie. Nu pe tot peronul, ci doar la un capăt.

Bara metalică a fost montată în staţia de metrou Piaţa Victoriei pe sensul de mers spre Pipera. Pe aici trec zilnic aproape 300.000 de călători.

La orele de vârf, peronul este arhiplin, iar oamenii se calcă pe picioare să intre în vagoane.

Vezi și

Gardul montat de Metrorex ar trebui să împiedice tragediile de la metrou. Balustrada lungă de câţiva metri a fost amplasată la intrarea trenului în staţie. Pe restul peronului, călătorii rămân expuşi pericolului.

Reprezentanţii Metrorex spun că balustrada are scopul de a proteja călătorii la orele de vârf. Sunt însă responsabili din companie care nu cred în eficienţa balustradei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ultimii 8 ani, au fost peste 30 de cazuri de suicid, la metroul bucureşean, dar şi o crimă. Acum doi ani, o tânără a fost împinsă pe linii, în staţia Dristor.

În alte ţări, peroanele din staţiile de metrou aglomerate sunt prevăzute cu panouri de protecţie, cu uşi culisante, care se deschid doar după ce metroul a oprit în staţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Balustrada de protecție într-o stație, singura măsură după tragediile de la metrou