Antena Meniu Search
x

Bancă din Arad, distrusă după ce hoţii au aruncat un bancomat în aer

Revin jafurile după metoda "explozie la bancomat". Încă un ATM a fost aruncat în aer de hoţi, cu ajutorul unui dispozitiv exploziv artizanal. Deflagraţia a distrus complet clădirea care adăpostea bancomatul şi a spart mai multre vitrine din zonă. Dar suspecţii nu s-au ales cu nimic.

de Redactia Observator

la 01.05.2019, 20:55

Vezi și

Revin jafurile după metoda "explozie la bancomat". Încă un ATM a fost aruncat în aer de hoţi, cu ajutorul unui dispozitiv exploziv artizanal. Deflagraţia a distrus complet clădirea care adăpostea bancomatul şi a spart mai multre vitrine din zonă. Dar suspecţii nu s-au ales cu nimic, pentru că în aparat nu au fost lăsaţi bani peste noapte.

Explozia a zguduit un cartier întreg. În zona gării din Arad sunt urmări dezastruoase. Clădirea băncii în care era montat bancomatul este complet distrusă.

Bancomatul din Arad, aruncat în aer la 4 dimineaţa

Geamurile au sărit cu tot cu rame, iar cioburile s-au împrăştiat pe o rază de câţiva metri. Au căzut chiar şi bucăţi din tencuială.

Anchetatorii vorbesc despre unul dintre cele mai violente atacuri de acest gen. 

Hoţii au folosit un dispozitiv exploziv artizanal. Au acţionat la ora 4 dimineaţa, după un plan pus la punct până la ultimul detaliu.

Bancomatul era supravegheat doar de o firmă de pază, iar cu o zi înainte avusese loc o tentativă de spargere.

Bancomatul din Arad, atacat iniţial cu ranga

Cel puţin două persoane au încercat să desfacă aparatul cu o rangă. Agenţii patrulau în zonă din trei în trei ore, dar hoţii au fost cu un pas înaintea lor. I-au urmărit şi au acţionat în câteva minute. 

Un localnic spune că "nu ştiu cât gaz au băgat sau ce au putut să bage, că uitaţi ce e în camera vecină, acolo. Sunt pereţii umflaţi. Nu ştiu, dar ceva nu e în regulă în oraşul ăsta".

Până la această oră, poliţiştii nu au un cerc de suspecţi. Înainte de jaful exploziv, indivizii ar fi acoperit şi camerele de supraveghere.

Cel puţin 6 bancomate aruncate în aer, în ultimele 6 luni

Iar martori nu au fost, pentru că în zona băncii nu sunt blocuri sau case, ci doar un mall. Iar la final, suspecţii au plecat cu mâinile goale. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urmă cu aproape două luni, doi soţi din Arad au fost arestaţi pentru mai multe cazuri de spargeri de bancomate din Arad şi Timişoara.

Cuplul Bonnie şi Clyde de România e suspect şi pentru alte atacuri asemănătoare din alte locuri din ţară. 

Metoda exploziei a devenit un fenomen. Numai în ultimele şase luni au avut loc cel puţin şase astfel de jafuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bancă din Arad, distrusă după ce hoţii au aruncat un bancomat în aer