Antena Meniu Search
x

Băncile caută pensionari

Comisioane 0, un leu cost de administrare şi dobânzi mari pentru sumele economisite.

Vezi și

 Comisioane 0, un leu cost de administrare şi dobânzi mari pentru sumele economisite. Este oferta băncilor pentru pensionarii care încă mai aşteaptă vizita poştaşului pentru a le aduce în fiecare lună banii acasă.

Marian Păltineanu va sta în parc cu amicul său când va veni, săptămâna viitoare, pensia. De când a ieşit la pensie primeşte banii în fiecare lună pe card.

Doar o treime din cei 5,4 milioane de pensionari primesc astfel banii de pensie. Cei mai mulţi aşteaptă poştaşul acasă. Doamna Gruianu are 80 de ani şi ia banii în mână încă de pe vremea comunismului.

Băncile vor să îi transforme în clienţi pe aceşti pensionari şi îi atrag cu oferte speciale. În fiecare lună statul plăteşte pensii de un miliard de euro. În plus banca oferă o dobândă de 1,5% pe lună pentru banii din cont, de cinci ori mai mare decât pentru clienţii obişnuiţi.

Dar generozitatea băncilor nu este gratuită. Clienţii pot ajunge să plătească mai mult pentru serviciile conexe. Iar creditele de consum au o dobânda chiar şi de 12% pe an.

În plus, băncile au mărit comisioanele pentru toate operaţiunile. Aşa că interogarea contului poate costa chiar şi 4 lei iar scoaterea a 50 de lei de la ATM-ul altei bănci poate costa 6 lei, adică peste 10 la sută din suma retrasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Băncile caută pensionari