Antena Meniu Search
x

Cum să faci rapid rost de bani pentru o vacanță spontană

De câte ori te-ai oprit din lucru în ultimele zile și ai exclamat “Oh, ce aș vrea să fiu în vacanță acum!”? Da, vara are efectul acesta de multe ori. Dar de câte ori ți-ai dat seama că nu ești gata de vacanță și din punct de vedere financiar? Da, spontaneitatea se oprește de multe ori din motive practice. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la planurile de vacanță.

vacanta la mare
Cum să faci rapid rost de bani pentru o vacanță spontană - Foto: unsplash.com

De câte ori te-ai oprit din lucru în ultimele zile și ai exclamat “Oh, ce aș vrea să fiu în vacanță acum!”? Da, vara are efectul acesta de multe ori. Dar de câte ori ți-ai dat seama că nu ești gata de vacanță și din punct de vedere financiar? Da, spontaneitatea se oprește de multe ori din motive practice. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la planurile de vacanță.

Există și soluții rapide prin care să obții bani: fie începi un proiect suplimentar, fie renunți la alte cheltuieli, fie...te hotărăști să îți transformi bijuteriile vechi în ajutor financiar nou. Iată mai jos cum te poți folosi de această ultimă variantă.

Soluția caselor de amanet

Considerată o opțiune de urgență clasică și cu efect rapid, soluția amanetării bijuteriilor care nu-ți mai sunt de folos îți poate fi oricând de ajutor. Tot ce trebuie să faci este să decizi ce piese vrei să amanetezi - poți alege orice de la inele de aur, la brățări, coliere sau lanțuri - și să mergi la casa de amanet. Acolo, evaluatorul casei de amanet aur din București are rolul de a verifica și a testa bijuteriile și de a-ți comunica prețul oferit. Dacă ești de acord cu decizia casei, vei încheia un contract pe 30 de zile calendaristice și vei primi banii pe loc. Reține că ai de ales între două variante: poți lăsa obiectul cu împrumut în grija casei de amanet, ca garanție pentru banii primiți, sau îl poți vinde casei, pe baza unui contract de 1 zi, caz în care nu vei mai avea nicio obligație față de casa de amanet. Indiferent ce variantă alegi, vei obține suma stabilită imediat, deci te poți pregăti de vacanță fără întârzieri.

Pe acelaşi subiect

Cum este stabilit prețul?

Suma pe care o vei primi pentru serviciul de amanet aur în București este stabilită în funcție de numărul de karate și de gramaj. Ca urmare, prețul gramului de aur poate varia, în funcție de cotațiile mondiale ale zilei în care depui piesele. Pentru bijuteriile noi vei primi un preț special, deci ia în calcul și această variantă dacă ai nevoie rapid de bani. Dacă nu dispui de bijuterii de aur, poți amaneta și piese din argint sau platină.

Cum returnezi banii?

Dacă decizi să împrumuți piesele casei de amanet aur din București, contractul pe care îl veți încheia va include și un termen scadent pe care îl veți stabili de comun acord. Dacă nu vei reuși să returnezi suma de bani și să îți recuperezi bijuteriile până la sfârșitul perioadei stabilite, unele case de amanet oferă prelungirea termenului de plată cu 30 de zile de grație, fără perceperea comisioanelor de penalizare. Totuși, și cealaltă posibilitate vine cu avantaje: dacă reușești să înapoiezi banii înainte de data convenită, vei plăti doar pentru perioada care a trecut de la încheierea contractului și până la data curentă. Ca totul să se desfășoare și mai simplu și rapid, ai opțiunea de a împuternici o persoană anume care poate recupera piesele amanetate.  

Condițiile de bază ale caselor de amanet

Ca să optezi pentru varianta de amanet aur în București trebuie să ai minimum 18 ani și să ai la tine un act de identitate valabil (CI, pașaport, permis de conducere). De asemenea, pentru închiderea contractului, este nevoie ca titularul sau persoana împuternicită să aibă actul de identitate.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Cum să faci rapid rost de bani pentru o vacanță spontană