Antena Meniu Search
x

Sentință grea pentru gorjeanul care și-a ucis cel mai bun prieten, pentru a fi cu fosta lui nevastă, în 2010

Felix Dianu, un bărbat de 45 de ani din Târgu Cărbunești, a fost condamnat la 19 ani și șase luni de închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu un deceniu. Bărbatul și-a ucis cel mai bun prieten, după ce intrase într-o relație amoroasă cu fosta soție a acestuia. Cadavrul nu a fost găsit nici până acum.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.09.2020, 18:18

Bărbat din Târgu Cărbunești condamnat la închisoare
Felix Dianu (foto dreapta) a fost condamnat la 19 ani și 6 luni de închisoare, pentru uciderea lui Daniel Nistor (foto stânga) - pandurul.ro
  • Cazul complex a fost elucidat cu ajutorul specialiștilor bucureșteni
  • Bărbatul va petrece ani grei în închisoare, la 10 ani după crimă
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observatorul orei 19

Poveste este una complicată și a fost relatată pe larg de presa locală, în 2016, atunci când Felix Dianu, zis și "Benone", a fost arestat pentru prima oară, fiind bănuit că l-a ucis pe Daniel Nistor, în 2010.

Daniel Nistor, sau Heru, cum îi spuneau prietenii, ar fi împlinit în această primăvară 50 de ani, dacă ar mai fi fost în viață. Înainte de Revoluție primise o condamnare pentru omor după ce, în armată fiind, s-a certat cu un alt militar și a înfipt o baionetă în el. După un decenu de închisoare, bărbatul a fost eliberat în 1999 și a încercat să își refacă viața. Potrivit publicației pandurul.ro, acesta s-a căsătorit cu Florina Ciucur și și-a încercat norocul în afaceri, însă fără a avea vreun succes notabil.

Nici în viața personală Daniel Nistor nu a avut mare succes. Soția a intentat divorț de două ori și, dacă în primă fază s-a răzgândit, în 2009 s-a decis să rupă definitiv relația. Conform sursei citate, cei doi au păstrat o relație bună, numai că între timp Florina Ciucur a început să îl cunoască mai bine pe Felix Dianu, bun prieten cu fostul soț. Au fost ingredientele ce au dus la o crimă ce a zguduit comunitatea locală.

Daniel Nistor și Felix Dianu erau atât de buni prieteni, încât cel ce urma să comită crima i se adresa numai cu apelativul "fratelli". Ruptura s-a produs după ce Felix Dianu s-a dus la munte după ciuperci, fiind însoțit de Florina, iar între cei doi s-a înfiripat o poveste de iubire. A fost suficient pentru ca Daniel Nistor să rupă relația cu Felix, în speranța că îi va putea recâștiga inima fostei soții.

Chiar înainte de a pleca în Italia după Florina, Daniel Nistor a avut o ultimă întâlnire cu Felix Dianu, după care nu a mai fost văzut niciodată.

Dat în gol de polițiști, după o greșeală gramaticală: "Sunt plecat ân Bulgaria…"

În 2016, la intervenția procurorilor bucureșteni, Felix Dianu a fost pus sub acuzare pentru omor. Potrivit gjx.ro, pentru a ajunge la criminal, anchetatorii l-au supus pe Dianu la o serie de teste, unul dintre acestea fiind de scriere a unui mesaj.

Oamenii legii au apelat la această cale pentru că de pe numărul de telefon al victimei au fost date către apropiații acesteia mai multe mesaje pentru a-i convinge că este în străinătate. Mesajele conțineau o serie de greșeli de exprimare și anchetatorii au vrut să vadă dacă suspectul comite aceleași erori, bănuială care s-a adeverit.

Astăzi, la 10 ani de la comiterea crimei, magistrații l-au condamnat definitiv pe Felix Dianu la 19 ani și șase luni de închisoare. Bărbatul, care se afla sub control judiciar, a fost ridicat în cursul acestei zile de pe stradă în orașul Țicleni, pentru a fi dus la penitenciar.

"În cursul zilei de astăzi, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Orașului Țicleni a fost depistat pe raza orașului Țicleni, un bărbat, de 45 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, pe numele căruia la data de 25 septembrie a.c., Tribunalul Gorj a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru infracțiunea de omor calificat, acesta fiind condamnat la 19 ani și șase luni de închisoare cu executare. Bărbatul urmează a fi încarcerat de polițiști în Penitenciarul Târgu Jiu", au transmis reprezentanții poliției.

Timp de 6 ani, dispărutul a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol, în 190 de state. Nu avea motive să dispară, având o relaţie foarte apropiată cu părinţii şi fraţii. Familia speră să afle unde sunt ascunse rămăşiţele lui Heru, ca să îl poată înmormânta creştineşte.

*acest articol a fost realizat cu ajutorul informațiilor transmise de corespondentul Observator Diana Speretoiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sentință grea pentru gorjeanul care și-a ucis cel mai bun prieten, pentru a fi cu fosta lui nevastă, în 2010